Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Η πρώτη σύσκεψη για την μελλοντική χρήση του παλιού νοσοκομείου

Η χρήση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου μετά τη μεταστέγασή του, ήταν το θέμα της- πρώτης- σύσκεψης που έγινε σήμερα με πρωτοβουλία του Δήμου Κερκυραίων.
Στην αρχική του εισήγηση ο Δήμαρχος Κερκυραίων σημείωσε ότι η συνάντηση οργανώθηκε προκειμένου να καταγραφούν οι προτάσεις των αρχών, των φορέων αλλά και των πολιτών της Κέρκυρας για τις ανάγκες που σύμφωνα με τη γνώμη τους θα πρέπει να καλύψει το κτήριο του υφιστάμενου νοσοκομείου, μετά την μεταφορά του ιδρύματος στο Κοντόκαλι.
Όπως είπε, ο ίδιος δεσμεύεται από την προγραμματική θέση της παράταξής του στο ζήτημα αλλά είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε μεταβολή αποφασίσει η κερκυραϊκή κοινωνία τόσο κατά τη διαλογική συζήτηση με τους φορείς όσο και κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων.
Στόχος επισήμανε, είναι να υπάρξει ενιαίο μέτωπο της Κερκυραϊκής κοινωνίας και συμφωνία για τη χρήση του νευραλγικού αυτού οικοπέδου. Ενδεικτικά ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή άλλοι θεωρούν ότι πρέπει να γίνει Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, άλλοι σχολεία, άλλοι πάρκινγκ και άλλοι εμπορικό κέντρο.
Ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Κέρκυρας κ. Κορωνάκης σημείωσε ότι η πολεοδομική χρήση του οικοπέδου αυτή τη στιγμή προβλέπει νοσοκομείο ημέρας ενώ ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Κασταμονίτης σημείωσε ότι το Επιμελητήριο θα στηρίξει την κάλυψη οποιαδήποτε κοινωνικής ανάγκης με προτεραιότητα στην υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: