Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε 10 πόλεις της Ελλάδας


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση «ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» και κεντρικό μήνυμα «Ζήσε για 15 λεπτά αυτό που ζούμε κάθε μέρα» φιλοξενώντας συνολικά 10.000 περίπου επισκέπτες στις 10 πόλεις-σταθμούς της περιοδείας της. Η έκθεση ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου από τη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε στις 25 Μαΐου 2009 στην πόλη του Ναυπλίου. Οι σταθμοί του ταξιδιού ήταν: Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Κέρκυρα, Πάτρα, Καλαμάτα, Ρόδος, Πειραιάς, Ναύπλιο.

Η προσομοίωση μιας εικονικής αποστολής, όπως είχε διαμορφωθεί στο εσωτερικό ενός οχήματος, υποδέχτηκε χιλιάδες επισκέπτες που για 15 περίπου λεπτά μπήκαν στη θέση των εθελοντών και έζησαν ως γιατροί, νοσηλευτές ή τεχνικοί μιας αποστολής στο πεδίο δράσης. Σημαντικός αριθμός των επισκεπτών προήλθε από τη μαθητική και φοιτητική κοινότητα, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των πολιτών, των εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και των μέσων ενημέρωσης.

Η έκθεση είχε πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το 2007 σε 8 ελληνικές πόλεις συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ο οποίος σημείωσε αύξηση μετά την ολοκλήρωσή της για δεύτερη φορά φέτος στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: