Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κερκυραίων για τους συμβασιούχους

Κρίσιμης σημασίας για το μέλλον των 150 περίπου συμβασιούχων των προγραμματικών αναθέσεων του Δήμου Κερκυραίων αναμένεται να είναι η μεθαυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το θέμα της τακτοποίησης τους σε θέσεις μόνιμου προσωπικού παραμένει σε εκκρεμότητα από τις αρχές του έτους μετά δηλαδή την εκκαθάριση των δημοτικών επιχειρήσεων (ΑΝΕΔΚ-ΕΤΕΔΚ).
Σήμερα το Δ.Σ. του Σωματείου τους είχε διαδοχικές συναντήσεις με το Δήμαρχο Σωτ. Μικάλεφ και τον πρώην Δήμαρχο Γ. Τρεπεκλή ζητώντας για μια ακόμη φορά να δοθεί λύση στο σημερινό, ιδιότυπο, καθεστώς εργασιακής τους ομηρείας.
Στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. Κερκυραίων αναμένεται να δώσει το παρών και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη συμπαράσταση του στους συμβασιούχους των προγραμματικών.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις προγραμματικές Δημ. Γκερέκος μιλώντας στην “Κ.Σ.” επεσήμανε πως στη συνάντηση που έγινε με το Δήμαρχο, ειπώθηκε για μια ακόμη φορά πως αφού ξεπεραστούν ορισμένα προβλήματα θα γίνει κάθε προσπάθεια να απορροφηθούν όλοι οι συνάδελφοί του στο Δήμο.
Σύμφωνα με τον κ. Γκερέκο, ο Δήμαρχος προκειμένου να επιτευχθούν τα παραπάνω, ζήτησε ομόφωνη στάση απ’ όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. και να μην υπάρξουν διαφωνίες.
Στη συνάντηση με τον κ. Τρεπεκλή, οι εργαζόμενοι πήραν τις δεσμεύσεις και του ιδίου ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια μέσα και απο τη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τη μονιμοποίησή τους στο Δήμο.
Ο Σύλλογος Εργ. ΟΤΑ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Μ. Βλάσσης επανέλαβε το πάγιο αίτημα του Σωματείου, που είναι η ξεκαθάριση της υπόθεσης των συμβασιούχων υπαλλήλων και η μη πρόσληψη άλλων, κάτω από το ίδιο καθεστώς.
Επίσης, επαναδιατύπωσε τη θέση του Συλλόγου για κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων, την μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων, των πόρων και των περιουσιακών στοιχείων που τους έχουν παραχωρηθεί ξανά στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ταυτόχρονη μεταφορά των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών.
Ακόμη για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων όλων των εργαζομένων και την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μερικής απασχόλησης, stage και προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, τους εποχιακούς εργαζόμενους και τις απευθείας αναθέσεις έργου.
“Θα πρέπει πρώτα να κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις, να επανέλθουν το Δήμο όλες οι αρμοδιότητες, οι πόροι και τα περιουσιακά στοιχεία που τους έχουν παραχωρηθεί. Εάν δεν γίνουν αυτές οι ενέργειες, τότε θα γίνουν εκρηκτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος ο οποίος δεν μπορεί να συντηρεί τις νέες δημοτικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να λύσει το πρόβλημα της τακτικής πληρωμής των εργαζομένων του.
Σε αντίθετη περίπτωση θα έρθει η οικονομική κατάρρευση του Δ. Κερκυραίων”
τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: