Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

"Αγανάκτηση" απο ΕΛΜΕ για μη πρόσκληση στη σύσκεψη για τη μελλοντική χρήση του ΓΝΚ

Αγανάκτηση για τη μη πρόσκλησή του στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Κερκυραίων με αντικείμενο τη χρήση του παλαιού νοσοκομείου, όταν λειτουργήσει το νέο, εκφράζει το ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ.
Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση “προφανώς η γνώμη των εκπροσώπων περισσοτέρων από χίλιους εκπαιδευτικών δεν έχει αξία για τους αρμοδίους του Δήμου.
Το γεγονός ακόμη ότι, εκτός από το ΔΣ της ΕΛΜΕ, δεν προσκλήθηκαν στην εν λόγω σύσκεψη και πολλοί άλλοι μαζικοί φορείς και ταυτόχρονα παρίσταντο σε αυτήν ιδιώτες που δεν εκπροσωπούσαν κανένα φορέα μας κάνει να ανησυχούμε για τους στόχους και τις σκοπιμότητες που προκάλεσαν τη σύσκεψη αυτή.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας ξεκαθαρίζει προς όλους ότι είναι απολύτως αντίθετο σε οποιαδήποτε πρόθεση υπάρχει να αξιοποιηθεί ο χώρος του παλαιού νοσοκομείου, όταν και αν λειτουργήσει το νέο, με κριτήρια επιχειρηματικότητας και κέρδους”.
Η ΕΛΜΕ εκτιμά παράλληλα ότι η αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου πρέπει να γίνει σε κατεύθυνση παροχής δωρεάν δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών (υγεία, παιδεία, πρόνοια).
Η ακριβής χρήση πρέπει να καθοριστεί σε έναν ανοικτό δημόσιο διάλογο μεταξύ όλων των φορέων του νομού (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνδικαλιστικά σωματεία κλπ) και με κριτήρια την ιεράρχηση των πολλών ελλείψεων και αναγκών στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο αξιοποίησης του παλαιού νοσοκομείου για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, υποστηρίζει ότι “υπάρχει τεράστια έλλειψη σύγχρονων σχολικών κτιρίων, ιδιαίτερα στην πόλη της Κέρκυρας.
Πιο συγκεκριμένα στα τρία Λύκεια (1ο, 2ο, 3ο ) και στο κτίριο στο Μαντούκι που στεγάζει το 1ο ΕΠΑΛ, το 5ο ΓΕΛ, την ΕΠΑΣ και το ΙΕΚ υπάρχει μια απίστευτη συμφόρηση που απαιτεί άμεση λύση.
“Το κτίριο του παλαιού νοσοκομείου θα μπορούσε πιθανά να αξιοποιηθεί, εν μέρει έστω και σε συνδυασμό με άλλες χρήσεις, για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης και στα πλαίσια ενός προγραμματισμού που θα έχει για στόχο την οριστική λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης στην πόλη της Κέρκυρας με δημιουργία σύγχρονων σχολείων τοποθετημένων ορθολογικά χωροταξικά”.\

Δεν υπάρχουν σχόλια: