Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Μικάλεφ: Η Νομαρχία ζήτησε την πρόσληψη 5 συμβασιούχων του Δήμου

Νέα εξέλιξη, στο θέμα των εργαζομένων στις προγραμματικές αναθέσεις του Δήμου Κερκυραίων καθώς, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα, ο Δήμαρχος Σωτ. Μικάλεφ, υπήρξε αίτημα της Νομαρχίας προκειμένου να προσλάβει 5 συμβασιούχους.
“Θα προτιμούσα να ήταν μεγαλύτερος αυτός ο αριθμός όμως και πάλι δεν παύει να είναι μια θετική εξέλιξη στην οποία αν προσθέσουμε και τους 12 που θέλει το ΙΚΑ Κέρκυρας, σημαίνει 17 λιγότερους υπάλληλους για το Δήμο” ανέφερε ο Δήμαρχος.
“Σε περίπτωση που προσλάβουμε όλους τους εργαζόμενους, τότε όλα τα έσοδα του Δήμου θα πρέπει να πηγαίνουν σε μισθούς και τίποτα σε έργα.
Αυτό που προέχει είναι να μην καταρρεύσει οικονομικά ο Δήμος. Παράλληλα και η τακτοποίηση του προσωπικού”, εκτίμησε ο κ. Μικάλεφ.
Ανέφερε ακόμα ότι το πιθανότατα θα έρθει στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. με τις νέες προτάσεις και εξελίξεις που έχουν δημιουργηθεί.
“Εσκεμμένα δεν φέραμε το θέμα προς συζήτηση, μόνο και μόνο από ευαισθησία προκειμένου κάποιοι από αυτούς να μη χάσουν τις δουλειές τους”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Βλάσσης:
“Να λήξει το θέμα”

“Το θέμα αυτό θα πρέπει να λήξει, και όλοι οι εργαζόμενοι στις προγραμματικές να έχουν εξασφαλισμένο, το εργασιακό τους μέλλον, δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Μ.Βλάσσης.
Επανέλαβε ότι θα πρέπει να καταργηθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς η λειτουργία τους, είναι βέβαιο πως θα επαναφέρει παρόμοια προβλήματα και στο άμεσο μέλλον.
Αναφερόμενος στην συνάντησημε τον Δήμαρχο και τους εργαζόμενους των Προγραμματικών,, δήλωσε ότι “προέκυψαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και η καχυποψία που υπάρχει από την πλευρά των εργαζομένων, από τις λανθασμένες ενέργειες που έχουν προηγηθεί.
“Ελπίζουμε ότι θα τελειώσουν όλα καλά και δεν θα χάσει κανείς τη δουλειά τους.
Γνωρίζουμε για τις θέσεις που υπάρχουν από το ΙΚΑ και την Νομαρχία. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά ότι συνεχίζεται η λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων οι οποίοι θα χρηματοδοτούνται μόνο από το Δήμο ο οποίος ως γνωστό αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: