Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Ανησυχία από την πτώχευση της μητρικής της Thomas Cook

Ανησυχία στους τουριστικούς κύκλους έχει προκαλέσει η είδηση της πτώχευσης της μητρικής εταιρείας της Thomas CooK. Σύμφωνα ωστόσο με τον γενικό έφορο της ΗΑΤΤΑ Βασ. Κοντό ο συγκεκριμένος τουριστικός οργανισμός λειτουργεί αυτόνομα με κέρδη επιπέδου τέτοιου ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης.
Από την άλλη, ο κ. Κοντός εκτίμησε ότι βάση ερευνών της ΗΑΤΤΑ θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι αν η σεζόν κλείσει πανελλαδικά με κάμψη της κίνησης γύρω στο 10%.
“Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο κόσμος που επισκέπτεται το νησί δεν έχει χρήματα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της έλλειψης δυνα τοτήτων παραγωγής στην Ευρώπη σε επίπεδο όπως ήταν παλιά. Υπάρχει έλλειψη ανακύκλωσης του χρήματος και αυτό δημιουργεί πρόβλημα και στον τουρισμό”.
Μετά από σχετικό ερώτημα για την ικανοποιητική πληρότητα ξενοδοχειακών μονάδων 4-5 αστέρων στην Κέρκυρα, ο κ. Κοντός σημείωσε οτι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη αν οι μονάδες αυτές λειτουργούν με το σύστημα all inclusive.
“Υπάρχουν ακόμη και μονάδες 5 αστέρων που έχουν πρόβλημα. Οι τιμές έχουν κατά πολύ πέσει ωστόσο το ζήτημα είναι να παραμείνει η ποιότητα σε επίπεδο που θα ορίζει μια κατηγοριοποίηση της τάξης 4-5 αστέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: