Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Θ.Γουλής: "Πρωτοφανή τα αστυνομικά μέτρα για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ"

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το μέλος της Ν.Ε. του ΚΚΕ Θ. Γουλής. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι “τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που εξαγγέλθηκαν για την πραγματοποίηση της συνόδου των Υπουργών του ΟΑΣΕ είναι πρωτοφανή και προξενούν κυκλοφοριακό έμφραγμα σε όλο το νησί”.
Σύμφωνα με τον κ. Γουλή, “το Σάββατο θα υπάρχουν αναβολές, ματαιώσεις και μετακινήσεις πτήσεων που μεταφέρουν τουρίστες, δηλαδή μία αφάνταστη ταλαιπωρία για χιλιάδες τουρίστες που θα έρθουν και θα αναχωρήσουν με τις πτήσεις τσαρτερς.
Εκατοντάδες ή χιλιάδες τουρίστες θα παραμένουν εγκλωβισμένοι στα πούλμαν ή το αεροδρόμιο αφού θα κλείσει για πολλές ώρες ο κεντρικός οδικός άξονας του νομού καθώς και οι δρόμοι που τον διασχίζουν . Οι κάτοικοι του νησιού και ειδικά της πόλης δεν μπορούν να μετακινηθούν προς καμία κατεύθυνση”.
Το στέλεχος του ΚΚΕ, υποστήριξε ακόμη ότι τα συγκεκριμένα μέτρα αποτελούν ένα καίριο κτύπημα στην τουριστική οικονομία του νησιού.
Ακόμη εκτίμησε ως “απαράδεκτο το γεγονός να συνδιοργανώνεται η σύνοδος ΝΑΤΟ - ΡΩΣΙΑΣ μαζί με την σύνοδο του ΟΑΣΕ, γιατί ουσιαστικά επιδιώκεται η αναθέρμανση των σχέσεων του ΝΑΤΟ με την Ρωσία μετά την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Οσετίας και κάλυψη αυτής της αναθέρμανσης από τον ΟΑΣΕ”
Ο κ. Γουλής κάλεσε τέλος τον κερκυραϊκό λαό και την νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας και η γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, το προσεχές Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: