Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Διαδήλωσαν για το κλείσιμο του "Ελ. Τύπου"



Με το σύνθημα «η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι αναλώσιμοι», δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τεχνικοί διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή για το κλείσιμο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5 και του ειδησεογραφικού site του Ομίλου.
«Με αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στέλνουμε ένα μεγάλο μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εργοδότες: Ως εδώ και δεν πάει άλλο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Π. Σόμπολος, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργάνωσε το Δ.Σ. της Ένωσης σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ενώσεις του Κλάδου.
Σε «διαρκή αγώνα», καθώς, «με 500 χαμένες θέσεις η απάντηση δεν μπορεί να είναι διαφορετική», κάλεσε το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, Δ. Τρίμης.
Κατά τη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, αντιπροσωπεία των Ενώσεων παρέδωσε σχετικό ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα, ενώ οι διαδηλωτές δεν συνέχισαν προς τα γραφεία της΄Ενωσης Ιδιοκτητών, όπως είχε προγραμματιστεί.
Το πέρας της πορείας ακολούθησε συζήτηση στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ και στη συνέχεια θα συνεδρίαζε το Διοικητικό, το Διασωματειακό και το Μικτό Συμβούλιο της Ένωσης, για τη «λήψη αποφάσεων σχετικά με τα επόμενα βήματα δράσης».
Το ψήφισμα της Ένωσης
Το ψήφισμα της Ένωσης αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η αιφνιδιαστική απόφαση της οικογένειας Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, ιδιοκτητών των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής, του ραδιοσταθμού «CITY 99,5» και του ειδησεογραφικού site του Ομίλου, να πετάξουν στο δρόμο 450 συναδέλφους μας, κλείνοντας τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, αποδεικνύει ότι το ντόμινο της κρίσης στα ΜΜΕ ξεσπά στις πλάτες των εργαζομένων και αποτελεί πρόκληση και «αιτία πολέμου» για όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας».
Το Δ.Σ. της Ένωσης ζητά:
«-Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έγιναν
-Να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων
-Να κατοχυρωθούν οι συνθήκες εργασίας και αποδοχές που θα διασφαλίζουν την προσωπική μας αξιοπρέπεια
-Να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ΜΜΕ
-Να μην κλείσουν ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ο ΤΥΠΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο ραδιοφωνικός σταθμός CITY 99,5 και το portal e-tipos.gr
-Να αναλάβουν οι εργοδοτικές οργανώσεις και η Κυβέρνηση τις ευθύνες τους».

in.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: