Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Μ. Μπούκας: "Ισχυρό το μύνημα των Ευρωεκλογών και στην Κέρκυρα"

“Η νίκη του ΠΑΣΟΚ, συνεπάγεται με πραγματική ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων στη χώρα» υπσστήριξε μεταξύ άλλων σε σημερινή του συνέντευξη ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Μ. Μπούκας αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Οπως ακόμη ανέφερε, “στην Κέρκυρα το μήνυμα των Ευρωεκλογών είναι παρόμοιο, αλλά πιο ισχυρό”.
Ο κ. Μπούκας στη δήλωσή του σημείωσε ακόμα και τα εξής:
“Το μήνυμα των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου είναι απολύτως σαφές:
1. “Μεγάλη και καθαρή η νίκη του ΠΑΣΟΚ, συνεπάγεται μια πραγματική ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων στη χώρα. Οι εθνικές εκλογές, που προοιωνίζονται σύντομα, θα καταγράψουν την υπεροχή των πολιτικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ. Κατά τα φαινόμενα, οι πολίτες έχουν καταλήξει, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Ξέρουν όλοι πια ότι στα τελευταία χρόνια της κυβέρνησης της Ν.Δ. η χώρα δεν προόδευσε και ότι η ζωή των πολλών δεν καλυτέρευσε.
2.. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος από το ποσοστό αποχής οφείλεται στην απογοήτευση μιας μεγάλης μερίδας του εκλογικού σώματος απέναντι στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, κάνοντας όμως σαφές από την άλλη ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να δημιουργήσει μια ευρεία κοινωνική συμμαχία με συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα και δεσμευτικό χαρακτήρα. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και οι δεσμεύσεις απλές, απολύτως κατανοητές και απόλυτες για τα συμφέροντα των αδύναμων, των αγροτών, των επιχειρήσεων, της νεολαίας μας, των συνταξιούχων, των εργαζόμενων, δηλαδή των μικρομεσαίων, αλλά και της μεσαίας τάξης της κοινωνίας μας που επλήγησαν έντονα από την εφαρμοσθείσα πολιτική των τελευταίων χρόνων, δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.
Στην Κέρκυρα το μήνυμα των Ευρωεκλογών είναι παρόμοιο, αλλά πιο ισχυρό. Οι υποσχέσεις πολλές από την Ν.Δ. αλλά το παραχθέν έργο μέχρι σήμερα παραμένει πενιχρό ή ανύπαρκτο.
Υποτιμούν προσβλητικά την νοημοσύνη του Κερκυραϊκού Λαού και κάνοντας χρήση του όπλου του επικοινωνιακού μέσου, πυροβολούν την αξιοπρέπειά του. Αξίζουν πολλά περισσότερα οι Κερκυραίοι. Δεσμεύομαι εκ μέρους της οργανωμένης βάσης του ΠΑΣΟΚ να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο, αλλά πάντα με την ίδια ειλικρίνεια απέναντι στους Κερκυραίους.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: