Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Αγώνες κρίκετ στην Κέρκυρα

Το Σάββατο 06/06 και την Κυριακή 07/06/2009 στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκαν αγώνες κρίκετ με προσκεκλημένη την Αγγλική ομάδα Lost Marbles στα πλαίσια προβολής της Κέρκυρας στην τουριστική αγορά της Βρετανίας καθώς και ως μια πρόβα τζενεράλε για το φεστιβάλ κρίκετ Κέρκυρας που θα διεξαχθεί το 2010.

Η διοργάνωση των αγώνων πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Νομαρχίας Κέρκυρας (Διεύθυνση Τουρισμού – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ καθώς και του κ. Νίκου Λούβρου και της κ. Annabelle Louvros, κατοίκων Βρετανίας.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο αρχηγός της ομάδας Lost Marbles είναι ο Archie Orr–Ewing, εγγονός του Λόρδου Orr–Ewing, ο οποίος λάμβανε μέρος στα φεστιβάλ κρίκετ Κέρκυρας κατά τις δεκαετίες 1960 και 1970.

Την ομάδα δεξιώθηκαν οι διοργανωτές στο ξενοδοχείο Cavalieri (προσφορά του ιδιοκτήτη) όπου διέμειναν. Το Σάββατο έγινε ο πρώτος αγώνας στο γήπεδο κρίκετ των Γουβιών και την Κυριακή ο δεύτερος αγώνας στο γήπεδο κρίκετ στο Λιστόν (μοναδικό γήπεδο στον κόσμο μέσα σε πόλη μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Τον αγώνα παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Η κάλυψη της διοργάνωσης έγινε από την προσκεκλημένη Βρετανή δημοσιογράφο Frances Edmonds, η οποία αρθρογραφεί σε μεγάλες εφημερίδες της Bρετανίας (Daily Mail, Guardian, Daily Telegragh κλπ.).

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Βρετανίας κ.David Landsman μετά της Προξένου κας Alison Beckett και της Αντιπροξένου κας Σάρας Τυχερού, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ.Σωτήρης Μικάλεφ, ο Αντινομάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κ. Χρήστος – Ηρακλής Σκούρτης, οι οποίοι και απένειμαν τα κύπελλα στους νικητές. Επίσης τιμητική πλακέτα αναγνώρισης απονεμήθηκε στον τέως υπόπρόξενο της Βρετανίας στην Κέρκυρα, κ. John Forte, για τις υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: