Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Ν.Ε. του ΚΚΕ: "Αντεργατικά τα μέτρα των Υπ. Απασχόλησης της Ε.Ε."

"Τα μέτρα που αποφάσισαν οι Υπουργοί Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 8 και 9 Ιούνη στο Λουξεμβούργο και που προβλέπεται να υιοθετηθούν από την σύνοδο κορυφής που συνέρχεται στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο (18 & 19 Ιούνη) ένα στόχο έχουν: Να φορτώσουν της κρίσης στους εργάτες και να βάλουν τις βάσεις για ένα νέο κύκλο καπιταλιστικής υπερκερδοφορίας".
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ, και συνεχίζει ως εξής:


"Τα μέτρα– προτάσεις προς την σύνοδο κορυφής είχαν και την σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Απασχόλησης της Κυβέρνησης της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ δεν έχουν βγάλει λέξη. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τις κατάγγειλε και κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να ξεσηκωθούν και να εμποδίσουν την εφαρμογή τους.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι τα εξής:

1.Γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, δηλαδή 3ήμερα, 4ήμερα

την εβδομάδα και γενίκευση της ημιαπασχόλησης με 3ώρα, 4ώρα καθώς και stage.

Σκοπός: Συγκάλυψη ανεργίας, ένταση εκμετάλλευσης, μείωση κόστους εργασίας.

2.Ενίσχυση των προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάρτισης, ώστε να συγκαλύπτεται η ανεργία. (Άφθονο χρήμα σε εργοδότες, εκπαιδευτές κ.λ.π.)

3.Πάγωμα δηλαδή μείωση μισθών και μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Εδώ καλούν τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, να βάλουν ακόμα μίαφορά πλάτη.η.

4.Δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας, από «εθελοντές» ιδιώτες κ.λ.π.για τους εξαθλιωμένους.

5. Προετοιμασία του αναγκαίου εργατικού δυναμικού, για τις μελλοντικές επενδύσεις, μέσω εκπαίδευσης – κατάρτισης πρόχειρης.

6. Καλύτερη προσαρμογή της πολιτικής των δημόσιων οργανισμών (ΟΑΕΔ), στις ανάγκες των επιχειρήσεων. (Τσάμπα χρήμα και εργαζόμενοι)

7. Διευκόλυνση της ελεύθερης διακίνησης των εργαζομένων, όπως επιτάσσει το Μάαστριχτ, από επάγγελμα σε επάγγελμα, περιοχή, χώρα.

8. Ενθάρρυνση των διάφορων μορφών της ελαστικής απασχόλησης. Μετάβαση από την ανεργία στην απασχόληση και από τη μία δουλειά στην άλλη.

9. Λήψη μέτρων, ώστε να αυξηθεί ο εργάσιμος βίος μέχρι τα βαθιά γεράματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: