Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Σε έργα οδοποίας ο Νομάρχης


Τα εκτελούμενα από τη Νομαρχία έργα οδοποιίας στο Κομμένο, στους Ασπιωτάδες και Μανατάδες του Δήμου Αγίου Γεωργίου και στο δρόμο Μαγουλάδων – Αρίλλα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος και ο αντινομάρχης Κώστας Λέσσης.

Το πρώτο από τα έργα αυτά βελτιώνει το δρόμο στην περιοχή του Κομμένου που ήταν κατεστραμμένος, κυρίως από τις τομές κατασκευής δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και εκτελείται με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Νομαρχίας.

Οι παρεμβάσεις στους Ασπιωτάδες και Μανατάδες εκτελούνται ως συμπληρωματικά έργα στο έργο οδοποιίας «Αγρός – Δάφνη» που έχει ολοκληρωθεί (από το Γ΄ Κ.Π.Σ.). Πρόκειται για κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης και σωληνωτών για την απορροή των ομβρίων υδάτων καθώς και για διαπλατύνσεις σε ιδιαίτερα στενά και προβληματικά τμήματα του δρόμου στους δύο οικισμούς.

Το έργο διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης στο δρόμο Μαγουλάδες – Αρίλλα βρίσκεται στην τελευταία φάση ολοκλήρωσής του και περιλαμβάνει τσιμεντένια ρείθρα και τεχνικά σωληνωτά (μικρά γεφύρια) για την απορροή των ομβρίων και νέο ασφαλτικό τάπητα, ο οποίος ήδη διαστρώνεται. Τα έργα αυτά, θα συνεχιστούν με άλλη εργολαβία στην επαρχιακή οδό στην τουριστική περιοχή του Αρίλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: