Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Την επόμενη εβδομάδα η αποτίμηση της τοπικής Ν.Δ. για το εκλογικό αποτέλεσμα

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα γίνει τελικά η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΟΔΕ συνιστά μεταξύ άλλων ψυχραιμία, σε κάποιους, «που σπεύδουν δημόσια και εκτίθενται, κάνοντας ανέξοδες δηλώσεις, επικρίσεις και επισημάνσεις, για τυχόν λάθη και παραλείψεις», προσθέτοντας ότι «μόνον κακό κάνουν - άθελά τους - στην παράταξη».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ έχει ως εξής:
“Ο προβληματισμός για το δυσάρεστο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για την παράταξή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ευρίσκεται στις καρδιές όλων μας, από τον ίδιο τον Αρχηγό μας και Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, μέχρι τον τελευταίο οπαδό μας.
Η ΝΟ.Δ.Ε. Κέρκυρας, στο ίδιο κλίμα, τόσο με δελτίο τύπου της περασμένης Δευτέρας, όσο και με συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Γιάννη Λέκκα, προς τα ΜΜΕ του νομού, προέβη σε μια κατ΄αρχήν εκτίμηση του αρνητικού αποτελέσματος, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκε, ότι σε ευρεία συνεδρίαση του Οργάνου, θα επιχειρηθεί μια αναλυτική αποτίμηση των αιτίων του αρνητικού αποτελέσματος. Η συνεδρίαση αυτή, έπειτα από συνεννόηση με την κεντρική διοίκηση του κόμματος, θα πραγματοποιηθεί τελικά στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας. Στη συνεδρίαση αυτή είναι χρέος όλων μας, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς κάποια διάθεση κουκουλώματος.
Εν τω μεταξύ, για κάποιους, που σπεύδουν δημόσια και εκτίθενται, κάνοντας ανέξοδες δηλώσεις, επικρίσεις και επισημάνσεις, για τυχόν λάθη και παραλείψεις, θεωρούμε ότι μόνο κακό κάνουν – άθελά τους - στην παράταξή μας. Τους συνιστούμε λίγη ψυχραιμία.
Σε κάθε δράση και προσπάθεια, φυσικά θα υπάρχουν και λάθη και παραλείψεις. Όπως είναι γνωστό «όποιος δεν δρα, δεν σφάλλει». Όσοι δεν πήραν μέρος στον αγώνα, όσοι δεν μετείχαν σε μια προσπάθεια έχουν το «προνόμιο», να μην εντοπίζουν λάθη στους εαυτούς τους. Έχουν την πολυτέλεια να αυτοαναγορεύονται αλάνθαστοι.
Σε κάθε περίπτωση όμως θεωρούμε, για κάθε απόντα, ότι είναι εύκολο μεν να επικρίνει, αλλά δύσκολο να κρίνει.
Εμείς, προτιμάμε να σφάλλουμε, αρκεί να μετέχουμε ενεργά, δυναμικά και στην πρώτη γραμμή, σε μια δημιουργική προσπάθεια και πορεία, για το κόμμα, για την Κέρκυρα για την Ελλάδα.
Οι «πυροβολισμοί» και ο «πετροπόλεμος» από τα ραδιο-τηλεοπτικά παράθυρα, δεν επιλύουν αλλά περιπλέκουν τα όποια προβλήματα, δεν προσεγγίζουν αλλά απομακρίνουν τις ψυχές, φρενάρουν τις καλές προθέσεις επικοινωνίας, μειώνουν τις πιθανότητες γόνιμης και αποτελεσματικής συνεργασίας.Γιαυτό, συνιστούμε και πάλι προς κάθε κατεύθυνση ψυχραιμία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: