Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Νέος εξοπλισμός σε Καθαριότητα-Πράσινο στο Δήμο Κερκυραίων

Με νέο- μηχανοκίνητο εξοπλισμό, ενισχύονται οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Κερκυραίων. Τον εξοπλισμό παρουσίασαν χθες στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Σωτ. Μικάλεφ όσο και οι αντιδήμαρχοι Χρυσ. Τόμπρου και Αν. Κουρής.
Ο κ. Μικάλεφ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “καταβάλλονται προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την πρόσληψη και των υπολοίπων 20 συμβασιούχων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, καθώς η προκήρυξη για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού μέσο ΑΣΕΠ που θα έλυνε μεγάλο μέρος του προβλήματος στελέχωσης της Υπηρεσίας, καθυστερεί».
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων δήλωσε παράλληλα και τα εξής: « “Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε την Υπηρεσία Καθαριότητας με μηχανήματα νέας τεχνολογίας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες ανάγκες του Δήμου”.
Ανακύκλωση
Αναφέρθηκε επίσης και στο νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης μπαταριών που εφαρμόζει ο Δήμος Κερκυραίων και ο Σύνδεσμος Καθαριότητας. Για την υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει άμεσα η τοποθέτηση των ειδικών κάδων στα σχολεία.
240 νέοι κάδοι
Έκανε επίσης γνωστό ότι ο Δήμος (από σήμερα) θα ξεκινήσει την τοποθέτηση των 240 καινούργιων μεταλλικών κάδων συμβατικών απορριμμάτων σε καίρια σημεία του Δήμου και των περιαστικών περιοχών καθώς και των 50 ειδικών κάδων ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών συσκευών.
“Με όλα αυτά τα μέτρα η Δημοτική Αρχή υλοποιεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στον Κερκυραϊκό Λαό που έχουν στόχο στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας”.
Η Αντιδήμαρχος Χρ. Τόμπρου, δήλωσε ότι ο νέος μηχανικός εξοπλισμός της υπηρεσίας Πρασίνου θα βοηθήσει ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του Δήμου και των περιαστικών περιοχών. Αυτή την εποχή γίνεται προσπάθεια να καθαριστούν οι κοινόχρηστοι χώροι από τα χόρτα που υπάρχουν, λόγω του αυξημένου κινδύνου από φωτιά.
Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Α. Κουρής από την πλευρά του, δήλωσε ότι ο καινούργιος μηχανικός και υλικός εξοπλισμός θα βοηθήσει στην καλύτερη εικόνα του Δήμου. Παράλληλα ζήτησε και την βοήθεια των δημοτών, στην τήρηση του ωραρίου εναπόθεσης των απορριμμάτων, “ώστε να γίνει πραγματικότητα η καλύτερη δυνατή εικόνα που αξίζει στην πόλη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: