Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Στους Αυλιώτες κλιμάκιο της Ν.Ε. του ΚΚΕ

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βουλευτή Μπάμπη Χαραλάμπους πραγματοποίησε περιοδεία στο χωριό Αυλιώτες την Κυριακή 3-05-09.

Οπως, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε." οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν, για την πλήρη εγκατάλειψη που νιώθουν από την Κυβερνητική πολιτική και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν στις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν για να πάρουν τις επιδοτήσεις (πρόστιμα χωρίς να φταίνε σε τίποτα), χωρίς καμία δικαιολογία μειώνουν τις επιδοτήσεις αφού βέβαια ο ΟΠΕΚΕΠΕ να μπορεί να δώσει καμία ουσιαστική πληροφορία διότι δεν υπάρχει γραφείο του στην Κέρκυρα, παρά τις υποσχέσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Βόσδου για δημιουργία γραφείου ΟΠΕΚΕΠΕ στο Νησί ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία πρόοδος στο θέμα. Η τιμή του λαδιού που έχει πέσει σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα δεν καλύπτει πια ούτε το κόστος παραγωγής, ενώ οι αυξήσεις στα αγροεφόδια έχουν φτάσει σε τεράστια ύψη.

Έντονη ήταν η δυσαρέσκεια όλων των κατοίκων για το άθλιο οδικό δίκτυο της περιοχής τους που σε πολλά σημεία π.χ. ( Μέγα Υδρί) είναι ουσιαστικά απροσπέλαστο εδώ και πολύ καιρό. Για τα χάλια του οδικού δικτύου η τοπική αυτοδιοίκηση ρίχνει τις ευθύνες στον εργολάβο που ανέλαβε το έργο, ενώ ο εργολάβος βέβαια κατηγορεί την Τ.Α. που δεν του χορηγεί τις απαραίτητες πιστώσεις.

Ο βουλευτής τους ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις του κόμματος με ερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις, συζήτηση σε επιτροπές της βουλής για τα προβλήματα των αγροτών, την δημόσια υγεία που καρκινοβατεί, για την οδοποιία, για την επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειώσει τον αγροτικό πληθυσμό από 30% που ήταν την προηγούμενη εικοσαετία στο 8% .

Ακόμα αναφέρθηκε στις επικείμενες Ευρωεκλογές, ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος και ζήτησε από τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας να στηρίξουν το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Κριτήριο ψήφου είναι όλη η καθημερινότητα και το βιοτικό επίπεδο – που συνεχώς χειροτερεύει – του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας, των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Με ισχυρό ΚΚΕ, η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει σταθμός για την ανασύνταξη ενός ισχυρού ενωτικού λαϊκού κινήματος, μιας ισχυρής συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων. Με ισχυρό ΚΚΕ, η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει το εφαλτήριο κατά της δικομματικής εναλλαγής, δύναμη αφύπνισης και ετοιμότητας να μην ξεγελαστεί ο λαός ξανά, να μη χάσει άλλον πολύτιμο χρόνο, απέναντι στο ενδεχόμενο κυβερνήσεων αντιλαϊκής συνεργασίας - συμπαιγνίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: