Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Kλειστός ξανά ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Κλειστός παραμένει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου καθώς μέλη του τοπικού εξωραϊστικού συλλόγου, υλοποίησαν σχετική τους απόφαση και απέκλεισαν το χώρο, με αίτημα την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων εναπόθεσης απορριμμάτων από το Τεμπλόνι και την εξεύρεση νέας περιοχής για τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ.
Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Καθαριότητας, επισημαίνει ότι πρόκειται για “σοβαρό χτύπημα για την δοκιμαζόμενη κερκυραϊκή οικονομία καθώς οι συνέπειές θα πλήξουν σοβαρά την εικόνα του νησιού και της πόλης, ενώ θα τεθεί επίσης σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία σε μια περίοδο επιφυλακτικότητας και ανησυχίας, από την εξάπλωση της νέας γρίπης”.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Μάγδα Παπανικολοπούλου, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, τόνισε ότι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη θέση τους και να μην επιτρέψουν την είσοδο απορριμματοφόρων στο ΧΥΤΑ.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Α. Κουρής, από την πλευρά του δήλωσε χθες οτι η υπηρεσία δεν μπορεί πλέον να κάνει αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη και θα περιοριστεί, στην αποκομιδή μόνο από τα σχολεία. Παράλληλα απέστειλε επιστολή στον ΙΣΚ ζητώντας να αποφανθεί αν βρίσκεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Κάλεσε επίσης την πολιτεία να παρέμβει και να διαμορφώσει τη νομιμότητα ως οφείλει.
Περιφερειάρχης-
Νομάρχης για ΧΥΤΑ

“Θέλω να πιστεύω ότι άστοχες και άσκοπες ενέργειες δεν θα γίνουν από κανέναν. Αυτό το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και υπεύθυνα” δήλωσε χθες με αφορμή το κλείσιμο του ΧΥΤΑ ο Γ.Γ. της ΠΙΝ.
“Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη για την Κέρκυρα σε μια κρίσιμη περίοδο.
Θέλω να απευθύνω έκκληση στους κατοίκους και στον σύλλογο να αντιδράσουν με σύνεση, ψυχραιμία και ωριμότητα και με υψηλή αίσθηση ευθύνης απέναντι στον τόπο και να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις έτσι ώστε να δοθεί ο χρόνος στον σύνδεσμο καθαριότητας να εκτελέσει τα έργα διευθέτησης του ΧΥΤΑ” σημείωσε από την πλευρά του ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: