Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Συνάντηση Μικάλεφ με τον πρέσβη της Κίνας


Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Μικάλεφ πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου (02/05/2009) ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. LUO LINQUAN.

Ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε, ενώ δήλωσε ότι έχει μείνει έκπληκτος από την φυσική ομορφιά και την Ιστορική Κληρονομιά της Κέρκυρας.

Συνεχάρη τον κ. Μικάλεφ, για την ένταξη της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και επεσήμανε επίσης ότι η Κέρκυρα μπορεί να αποτελέσει τον πρώτο τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, για τους Κινέζους τουρίστες, σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει και ο ίδιος με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο κ. Μικάλεφ από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. LINQUAN, για θέματα που συνδέονται με την ιστορική διαδρομή της Κέρκυρας, τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια και επεσήμανε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο Λαών.

Τέλος ο Δήμαρχος δώρισε στον κ. Πρέσβη ένα συλλεκτικό μετάλλιο ειδικής έκδοσης του Δήμου Κερκυραίων, με θέμα την Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα το 1994 και τον διαβεβαίωσε, ότι ο Δήμος Κερκυραίων θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Πρεσβεία της Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: