Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Σταθερά υπέρ του ΒΙΟ.ΠΑ. στους Βαρυπατάδες ο Νομάρχης

Τις σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις του, υπέρ της δημιουργίας Βιοτεχνικού - Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή των παλιών λατομείων Βαρυπατάδων, πρόκειται να επαναλάβει το βράδυ στην ενημερωτική συνέλευση των κατοίκων του χωριού, ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, ενόψει του δημοψηφίσματος για το θέμα που οργανώνει ο Δήμος Αχιλλείων αύριο Τετάρτη.
Σήμερα, ο Νομάρχης κλήθηκε να απαντήσει σ’ ερωτήματα που του απηύθυναν τόσο στην ΕΡΑ Κέρκυρα όσο και στο Corfu Channel για το Βιοτεχνικό - Επιχειρηματικό Πάρκο και το δημοψήφισμα.
Ο Νομάρχης, ανέπτυξε ισχυρή επιχειρηματολογία υπέρ της δημιουργίας του Βιοτεχνικού Πάρκου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν έχει αντιπαράθεση με τον Δήμο Αχιλλείων, αλλά δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι έλλειψε παντελώς η συνεργασία στο κορυφαίο για τον τόπο μας αυτό θέμα, το οποίο χαρακτήρισε “καθοριστικής σημασίας” για το μέλλον της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Κέρκυρας.
Μιλώντας στο Corfu Channel o Νομάρχης, σημείωσε και τα εξής:
Δεν υπάρχει εμφύλιος μεταξύ Ν.Α. και Δήμου Αχιλλείων αλλά δεν υπάρχει όμως και η συνεργασία που θα περίμενε κανείς. Ανακοινώθηκε η οργάνωση του δημοψηφίσματος και εμείς το πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ. Δηλαδή εμείς, που εισάγαμε πρώτοι το θέμα της χωροθέτηση πληροφορηθήκαμε το θέμα αυτό από τα ΜΜΕ.
Έγινε μια συνέλευση την Παρασκευή αλλά ήταν μονομερής. Ακούστηκαν μόνο οι αρνητικές προτάσεις.
Ήταν μια συνέλευση που οργανώθηκε από το τοπικό συμβούλιο και την Δημοτική αρχή. Ακουσα ότι υπήρχαν και εκπρόσωποι κομμάτων, αλλά η Ν Α. που κίνησε την διαδικασία δεν είχε προσκληθεί.
Έτσι θεωρήσαμε υποχρέωση μας να οργανώσουμε την αποψινή (σ.σ. χθεσινοβραδυνή) λαϊκή συνέλευση και να έχουμε την δυνατότητα επικοινωνίας με τους κατοίκους. Πληροφορήθηκα ότι θα υπάρχει σταυρός προτίμησης στο ψηφοδέλτιο.
Δεν καταλαβαίνω γιατί έγιναν συγκεκριμένες επιλογές και ακολουθήθηκε συγκεκριμένη λογική που οδηγεί τον πολίτη σε διαπίστωση ότι υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Α. και Δήμου κάτι που δεν ισχύει”.

Ο Δήμαρχος Αχιλλείων
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αχιλλείων Τ. Καρύδης, μιλώντας στην ΕΡΑ υπογράμμισε ότι “από την πλευρά του αναζητεί τη μέγιστη δημοκρατική διαδικασία όταν συγκρούονται συμφέροντα και λογικές.
Τόνισε ότι, “ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράσει τη διαφορετική του θέση σε ένα ζήτημα που θα επηρεάσει τη ζωή της τοπικής κοινωνίας για πολλά χρόνια στο μέλλον και πως δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζονται οι θέσεις της Νομαρχίας και της Δημοτικής Αρχής”.

Πάντως, εκτίμησε ότι υπάρχει ρεύμα μεταξύ των κατοίκων υπέρ της δημιουργίας του ΒΙΟΠΑ.
Υπέρ του ΒΙΟ.ΠΑ.
ο Σαβ. Πουλημένος

Οι χωροθετήσεις αποτελούν το Α΄ και το Ω΄ μια ισόρροπης και ορθολογικής ανάπτυξης του νομού μας. Η πρόταση που κατέβηκε για να γίνει ΒΙΟΠΑ στην περιοχή Βαρυπατάδων και όχι μόνο, είναι στην θετική κατεύθυνση και σαφώς την υποστηρίζω” δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αχιλλείων Σαβ. Πουλημένος.
Πρόσθεσε ότι, “αυτή η χωροθέτηση θα επιφέρει πολλά οφέλη στους Βαρυπατάδες και σε όλο τον νομό”.
•Σημειώνεται ότι, το τοπικό δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο και οι κάτοικοι των Βαρυπατάδων θα κληθούν να αποφασίσουν αν επιθυμούν ή όχι την εγκατάσταση ΒΙΟΠΑ στην περιοχή τους.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, εφόσον η συμμετοχή είναι τουλάχιστον 50% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους του Τ.Δ., θα καθορίσει τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: