Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Απογοητευτικά τα ποσοστά επιτυχίας των κερκυραίων υποψηφίων στις εισαγωγικές

Κάθε άλλο παρά ικανοποιητικές κρίνονται οι επιδόσεις των Κερκυραίων υποψηφίων στις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις, σε σχέση με τα πανελλαδικά ποσοστά επιτυχίας.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ Νίκος Μεταλληνός, το ποσοστό επιτυχίας εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων της Κέρκυρας ανέρχεται στο 53%, όταν πανελλαδικά το Υπουργείο Παιδείας δίνει ποσοστό 90%.
Στα ΕΠΑΛ το ποσοστό επιτυχίας είναι 20,9% έναντι 30,8% του πανελλαδικού.
Οπως ωστόσο διευκρινίζει η ΕΛΜΕ το ποσοστό επιτυχίας στην Κέρκυρα υπολογίστηκε στο σύνολο αυτών που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις, ενώ στην Επικράτεια βάση των στοιχείων που έδωσε το Υπουργείο, ο υπολογισμός έγινε σε αυτούς που κατέθεσαν μηχανογραφικό. “Είναι προφανές ότι το υπουργείο κάνει λαθροχειρία για να βελτιώσει τα ποσοστά επιτυχίας, γιατί αγνοεί αυτούς που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις, αλλά δεν κατέθεσαν μηχανογραφικό, επειδή δεν είχαν τη βάση του 10 .
Αν ο υπολογισμός γίνει και στην Κέρκυρα επί του αριθμού αυτών που κατέθεσαν μηχανογραφικό τα ποσοστά επιτυχίας συνολικά (ΓΕΛ+ΕΠΑΛ) είναι : Πανελλαδικά 74% και στην Κέρκυρα 61%”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.
Ικανοποίηση στο Ι.Π.
Από την άλλη, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο πρύτανης του Ι.Π. Δημήτρης Τσουγκαράκης δήλωσε ικανοποιημένος από την συνολική επίδοση, και υπογράμμισε πως “με εξαίρεση το τμήμα Μουσικών Σπουδών που ακολούθησε την πτώση όλων των μουσικών τμημάτων της χώρας, κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά, οι υποψήφιοι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου παρά το ακριβό κόστος ζωής της Κέρκυρας το οποίο λειτουργεί αποτρεπτικά για την επιλογή τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: