Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στην Κοινότητα των Οθωνών

Επίσκεψη στην Κοινότητα των Οθωνών πραγματοποίησε το διήμερο 16 - 17 Αυγούστου 2009 ο Πολιτευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας προσκεκλημένος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Οθωνών.
Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Χριστόφορο Κατέχη και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου για τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα και την πρόοδο των εκτελουμένων έργων στο νησί, ενώ συζήτησε και με πολλούς κατοίκους τόσο για τα τοπικά όσο και για τα γενικότερα πολιτικά θέματα.
Στις δηλώσεις του μετά την επίσκεψη μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:
«Στο πλαίσιο των περιοδειών μου σε όλο το Νομό επισκέφθηκα την Κοινότητα των Οθωνών, όπου παρακολούθησα και τις εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο των Οθωνών για την εξαίρετη οργάνωση του φετινού πανηγυριού. Με την επίσκεψή μου στους Οθωνούς ολοκλήρωσα τις περιοδείες μου στα Διαπόντια Νησιά. Ως πρώτο θέμα, που θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα τους θεσμικούς φορείς, είναι η ποιότητα της θαλάσσιας συγκοινωνίας, η προσβασιμότητα στους λιμένες των νήσων και βεβαίως η κατασκευή ενός σύγχρονου λιμένος στη Βόρεια Κέρκυρα.
Ακριβώς λόγω της ανυπαρξίας, ενός τέτοιου σύγχρονου λιμένος και με τα πολλά προβλήματα από πλευράς προσχώσεων που αντιμετωπίζει ο λιμένας του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, τα Διαπόντια εξυπηρετούνται από την Παλαιοκαστρίτσα που επιμηκύνει κατά πολύ τη διάρκεια του ταξιδιού. Μάλιστα, είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω ο ίδιος πηγαίνοντας στο νησί και χρειάστηκαν 2 ώρες από Παλαιοκαστρίτσα για τους Οθωνούς. Θεωρώ, ότι πρέπει να αναβαθμιστεί η θαλάσσια συγκοινωνία και αποτελεί αίτημα των κατοίκων εδώ και πολύ καιρό η προσθήκη ενός σύγχρονου μεγαλύτερου και ταχύτερου επιβατικού πλοίου που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων τόσο για τη μεταφορά προμηθειών όσο και για τις συνθήκες ταξιδίου.
Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το εργοτάξιο του νέου λιμένος, όπου συνεχίζονται τα έργα και παρά τις όποιες καθυστερήσεις ένα μεγάλο έργο λαμβάνει σάρκα και οστά στην ακριτική αυτή γωνιά της Χώρας μας.
Τέλος, από την ενημέρωση που είχα το θέμα της πιστοποίησης του ελικοδρομίου των Οθωνών που έχει καταστεί «γεφύρι της Άρτας» πρόκειται να επιτευχθεί, αφού οι υπολειπόμενες παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Τούτο αποτελεί αναμφίβολα μία θετικότατη εξέλιξη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: