Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Απάντηση Περιφερειάρχη στις αναφορές Γκερέκου για τα Διαπόντια


Με αφορμή δήλωση της Βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελας Γκερέκου για τα προβλήματα στα Διαπόντια Νησιά, από τη Γραφείο Τύπου του Γενικού Γραμματέα της ΠΙΝ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

« Η απλή παράθεση αριθμών πιστοποιεί ποιος έδειξε ενδιαφέρον για τα Διαπόντια Νησιά. Το ΠΑΣΟΚ ή η Ν.Δ. Είναι εμφανέστατη η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατ επέκταση και των Διαποντίων.

Ειδικότερα για τα Διαπόντια Νησιά από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ δόθηκαν:

Κοινότητα Μαθρακίου

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΗΣΕΑ 729.000 €(12 έργα)

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΠΤΑ 142.000 €(3 έργα)

Δηλαδή από τον ΘΗΣΕΑ διατέθηκαν επιπλέον 590.000€

Κοινότητα Ερείκουσας

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΗΣΕΑ 792.000 €(8 έργα)

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΠΤΑ 145.000€(2 έργα)

Δηλαδή από τον ΘΗΣΕΑ διατέθηκαν επιπλέον 647.000€

Κοινότητα Οθωνών

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΗΣΕΑ 852.000€(12 έργα)

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΠΤΑ 151.000€(3 έργα)

Δηλαδή από τον ΘΗΣΕΑ διατέθηκαν επιπλέον 701.000€

Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι η έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης στα Διαπόντια διαπιστώνεται και από τις αυξανόμενες ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις με μια απλή σύγκριση του έτους 2006 και των ετών 2008 και 2009.
Τέλος, όσον αφορά το πρόβλημα με το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου, υπενθυμίζεται ότι: Την Πέμπτη 09 Απριλίου 2009 ο αλιευτικός σύλλογος Αγίου Στεφάνου επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα της ΠΙΝ κ. Σωτήρη Βόσδου όπου εξέθεσε το πρόβλημα.
Την Τρίτη 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της ΠΙΝ παρουσία του αντινομάρχη κ. Κώστα Λέσση, του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΚΕ κ. Αλέκου Δεσύλλα και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής για το θέμα αυτό.
Το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Υφυπουργού κ. Αθανάσιου Νάκου, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Γενικού Γραμματέα για έκτακτη χρηματοδότηση ώστε να αντιμετωπιστεί η αποκατάσταση των λιμανιών που εξυπηρετούν την κίνηση από και προς τα Διαπόντια.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε άμεσα όπως και στο παρελθόν και διέθεσε έκτακτα κονδύλια ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Ο δρόμος της πόλωσης και της οξύτητας είναι αποδεδειγμένα μονόδρομος για όποιον τον επιλέγει.
Παρά τις προσπάθειες ορισμένων, η κυβέρνηση απαντά με έργα και όχι λόγια.
Γνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα. Δεν τα κρύβει. Έχει επίγνωση των δυσκολιών. Ξέρει ότι η προσπάθεια είναι δύσκολη εξαιτίας των χρεών του παρελθόντος .Παρόλα αυτά, μέρα με τη μέρα, γίνονται σημαντικά βήματα.
Συνεχίζεται η προσπάθεια.
Η ανάπτυξη της Περιφέρειας και των Νησιών, χρειάζεται συνεργασία και γόνιμες προτάσεις. Γιατί είναι υπόθεση όλων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: