Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Σε 6 περιστατικά επενέβησαν χθες οι δυνάμεις της Π.Υ.

Σε 6 (!) περιστατικά κλήθηκαν να επέμβουν χθες οι δυνάμεις της Π.Υ. στο νομό, σε μια από τις πιο δύσκολες μέρες της φετινής αντιπυρικής περιόδου.
Σύμφωνα με τον διοικητή της υπηρεσίας στο νομό Π. Ζωίδη, τα τρία περιστατικά αφορούσαν φωτιές σε δασικές περιοχές δήμων του Βορρά οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, τα δυο πυρκαγιές στο κέντρο της πόλης που ευτυχώς δεν επεκτάθηκαν και ένα αφορούσε φωτιά σε Ι.Χ μετά από σύγκρουση σε τοίχο, λόγω υπερβολικής ταχύτητας (χωρίς ευτυχώς θύματα).
Ο κ. Ζωίδης ανέφερε ότι η κατανομή των περιπολικών οχημάτων έγινε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκεται σε επικίνδυνα σημεία για να μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση.
Οι πυρκαγιές στο Βόρειο συγκρότημα εκδηλώθηκαν στους Δήμους, Φαιάκων, Κασσωπαίων, Παλαιοκαστριτών, σε Πουλάδες, Κέντρωμα και Φοντάνα αντίστοιχα.
Επίσης, στο κέντρο της πόλης πίσω από τα ΚΤΕΛ και στην Μητρ. Μεθοδίου.
“Απαιτούνται δεξαμενές νερού σε όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην υπαίθρο. Αυτό μπορεί να νομοθετηθεί και γίνει απαραίτητο από το κράτος, πριν δοθούν άδειες στις επιχειρήσεις.
Με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετηθούν όλοι και δε θα έχουμε προβλήματα στην κατάσβεση πυρκαγιών”, πρόσθεσε ο διοικητής της ΠΥ που στάθηκε επίσης, σε ένα ακόμα πρόβλημα όπως οι δρόμοι πρόσβασης. “Δυστυχώς δεν νοιάζονται οι ιδιοκτήτες να υπάρχει πρόσβαση των Πυροσβεστικών οχημάτων”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: