Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Κ.Λέσσης: Κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης με το έργο στο Εμπορικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανάπλασης της Εθν. Αντιστάσεως. Σύμφωνα με το αντινομάρχη Κ.Λέσση, δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης,αντίθετα προσδοκία ότι τον Οκτώβριο θα εγκαινιαστεί.
“Ηταν ένα έργο δύσκολο. Οχι μόνο θα ολοκληρώσουμε το συμβατικό αντικείμενο του έργου (από το ΓΚΠΣ) αλλά με έξοδα της Ν.Α. έχουμε αυξήσει το έργο, προς όφελος των πολιτών.
Θα θελα να πω στις Κασσάνδρες ότι ο δικός μας στόχος είναι να υπηρετούμε τον τόπο και να μην απαντούμε σε φήμες”, δήλωσε ο κ. Λέσσης.
Από την άλλη, ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί οι θέσεις στάθμευσης, χωρίς βέβαια να λύνεται οριστικά το πρόβλημα, τα Σαββατοκύριακα.
“Έχουμε εξασφαλίσει 200 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, στους χώρους πίσω από τα δύο περίπτερα.
Θα ολοκληρώσουμε τα πεζοδρόμια, τη νησίδα τη δεντροφύτευση την επέκταση τους κρηπιδώματος για τους ψαράδες, τον ηλεκτροφωτισμό”, πρόσθεσε ο αντινομάρχης.
Ετοιμοι για ΕΣΠΑ
Σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να εντάξει προτάσεις έργων μόλις βγει η σχετική προκήρυξη του ΕΣΠΑ, είναι η Νομαρχία.
“Υπάρχει η σχετική απόφαση του Ν.Σ. Ηδη έχει ενταχθεί η παράκαμψη Σκριπερού.
Κυρίαρχα έργα είναι η παράκαμψη- Τρία Γεφύρια- Ποντή και ο Εξωτερικός Δακτύλιος της πόλης.
Ετοιμάζουμε μελέτες για έργα οδικής ασφάλειας όπως Μωραιτικα-Μπενίτσες, η Γέφυρα Γιατρώνων-Σκριπερού, η παράκαμψη Υψου κλπ.΄
Δίνουμε καθημερινή μάχη. η Κέρκυρα πρέπει να διεκδικήσει παραπάνω χρηματοδοτήσεις, τις δικαιούται” συνόψισε ο κ. Λέσσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: