Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Στα έργα στο Λαζαρέτο ο Σωτ. Μικάλεφ


Επίσκεψη στη νησίδα «Λαζαρέτο», πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του σωματείου «Λαζαρέτο», υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, τους μελετητές του έργου και τον ανάδοχο εργολάβο.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίβλεψη των εργασιών ανάδειξης του μνημείου.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον εργολάβο και περιήγηση στους χώρους που αναδείχθηκαν.
Μετά την ενημέρωση ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Μικάλεφ δήλωσε τα εξής:
«Νιώθω βαθιά συγκινημένος, παράλληλα, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των εργασιών, που πραγματικά προσδίδουν το κύρος και το σεβασμό που πρέπει στο χώρο αυτό. Αποτελεί ύστατο φόρο τιμής, σε αυτούς που άδικα έχασαν την ζωή του εδώ. Ανήκουν συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν για το σημερινό αποτέλεσμα, καθώς και στην Δημοτική Αρχή του πρώην Δημάρχου κ. Χρύσανθου Σαρλή. Οι δυσκολίες που υπήρχαν στην εκτέλεση του έργου ήταν πολλές, χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια μόνο για την εξασφάλιση της άδειας των εργασιών. Η συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υπήρξε υποδειγματική και έτσι σήμερα όλοι είμαστε συγκινημένοι αλλά και ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Κύριος στόχος μας από εδώ και πέρα είναι να πετύχουμε τη σύνδεση της νησίδας με το νησί της Κέρκυρας, ώστε η εύκολη πρόσβαση να δώσει στους επισκέπτες την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά, ένα χώρο ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας».
Στη συνέχεια έκαναν δηλώσεις ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και η κ. Γραμματέας του σωματείου «Λαζαρέτο» σε έντονο κλίμα συγκίνησης, αλλά και ικανοποίησης από τις εργασίες ανάδειξης του μνημείου. Ακολούθησαν δηλώσεις από τον ανάδοχο εργολάβο και τους μελετητές του έργου. Όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: