Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Συνάντηση Νομάρχη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας


Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας Bamir Topi συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος στο ξενοδοχείο Corfu Imperial, μετά την σχετική πρωτοβουλία του κοινού φίλου, Δημάρχου Αγίων Σαράντα Έντμοντ Γκιόκα.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που είχε ανεπίσημο χαρακτήρα, ο Νομάρχης συζήτησε με τον Πρόεδρο της γείτονος χώρας θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως οι σχέσεις των δύο χωρών, τα προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας, οι Αλβανοί μετανάστες που ζουν στην Κέρκυρα, η πορεία της Αλβανίας προς την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κ.α.
Ο Αλβανός Πρόεδρος που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Κέρκυρα και περνά εδώ τις ολιγοήμερες διακοπές του, εξέφρασε στο Νομάρχη τον εντυπωσιασμό του για την «σπάνια φυσική ομορφιά του νησιού» μας και τον θαυμασμό του για την παλιά πόλη της Κέρκυρας την οποία επισκέφθηκε χθες το βράδυ.
Ευχαρίστησε το Νομάρχη για τον θετικό ρόλο της Νομαρχίας και του ιδίου προσωπικά στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων ανάμεσα στους λαούς των δύο χωρών και τον κάλεσε να τον επισκεφθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στα Τίρανα.
Ο Νομάρχης, τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια και την τιμή που του έκανε να συναντηθεί μαζί του καθώς και για την πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε και θα αξιοποιήσει στην πρώτη ευκαιρία.

Τέλος, ο Νομάρχης δώρισε στον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας ένα τόμο του ιστορικού λευκώματος «Ιόνιοι Νήσοι» που έχει εκδώσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: