Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Και η Κέρκυρα στην τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας

Ενέργειες προκειμένου να ενταχθεί και η Κέρκυρα, στον οργανισμό που θα συστήσουν 13 φορείς -κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- για την τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας οδού, καταβάλει η Νομαρχία.
Με την συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Ξάνθης, Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Τρικάλων, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), επιχειρείται η αξιοποίηση των δυνατότητων που δημιουργούνται, με την ανάδειξη των βιοτόπων και των ιδιαίτερων γνωρισμάτων κάθε περιοχής, την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και τη διάσωση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Χρ. Σκούρτη, έχουν ήδη γίνει επαφές με τη Νομάρχη Ξάνθης που είναι και ο εμπνευστής του εγχειρήματος.
Η Κέρκυρα αποτελεί την κατάληξη της Εγνατίας. Στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου θα τεθεί και το αίτημα μας να συμμετέχουμε στην προγραμματική σύμβαση”.
Ο κ. Σκούρτης επανέλαβε ότι η Εγνατία αποτελεί ένα μέσο με το οποίο μπορεί να βελτιωθεί ο τουρισμός τόσο αριθμητικά όσο και σε οικονομικά μεγέθη, τόσο από τη Βόρειο Ελλάδα όσο και από χώρες της Βαλκανικής.
Η Ν.Α. θα συμμετάσχει μαζί με την Περιφέρεια Ι.Ν. σε συνέδριο εναλλακτικού τουρισμού που γίνεται στη Φλώρινα όπου θα εκτεθούν τοπικά προιόντα.
Από την άλλη, ανέφερε ότι πέρυσι η Ν.Α. συμμετείχε για πρώτη φορά με αυτόνομο περίπτερο στην έκθεση της Σόφιας με στόχο την τουριστική αγορά της Βουλγαρίας.
Επίσης θετικά αποτελέσματα υπήρξαν και από τη διαφήμιση στην έκθεση του Δουβλίνου, τα οποία φάνηκαν και από τη σημαντική αύξηση των αφίξεων από την Ιρλανδία.
Τέλος, ενέργειες γίνονται και προς τη αγορά της Εσθονίας καθώς προγραμματίζεται η φιλοξενία Εσθονών 40 τουριστικών πρακτόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: