Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Λ.Λιντοβόης:Στο 40% η πτώση του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα


Στο 40% φτάνει η πτώση του τζίρου στα καταστήματα, τη φετινή θερινή σεζόν σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λευτ. Λιντοβόη.Οπως εκτίμησε, “η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε μια εικόνα οικονομικής ανεπάρκειας και δυσχέρειας των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους”.
Σύμφωνα με τον κ. Λιντοβόη, το ύψος των ακάλυπτων επιταγών που είναι διπλάσιο σε σχέση με το 2008 δεν είναι καθόλου τυχαίο.
“Από τον Οκτώβρη μπορεί να θρηνήσουμε και θύματα και αυτό γιατί ο επαγγελματικός κλάδος, μη ανταποκρινόμενος στις υποχρεώσεις του και ιδιαίτερα στις δανειακές του υποχρεώσεις, θα αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα που ακούμε εδώ και πολύ καιρό στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Από την άλλη, των τουριστικών καταστημάτων ενδεχομένως να αγγίζει και το 60%. Αριθμοί οι οποίοι δεν αναδεικνύουν μόνο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σταθερές εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και το πρόβλημα το μεγάλο το οποίο θα διογκωθεί σε σχέση με τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις”.

Οπως σημείωσε ο κ. Λιντοβόης μέχρι τώρα, οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν ανταποκριθεί και δεν έχουν υπάρξει απολύσεις.
Αιχμές για κυκλοφοριακό
Προβληματικά, υπήρξαν τα κυκλοφοριακά μέτρα που εφαρμόζει ως και τις 20 Αυγούστου, ο Δήμος Κερκυραίων, σύμφωνα με τον κ. Λιντοβόη.
“Μέτρα τα οποία γονάτισαν στην κυριολεξία τις επιχειρήσεις καθώς δεν επέτρεπαν τους επισκέπτες να προσεγγίσουν τα καταστήματα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: