Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Ετοιμη η Κέρκυρα για την WTM του Λονδίνου


Με δικό της αυτόνομο περίπτερο θα συμμετέχει η Κέρκυρα στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού World Travel Market 2009 που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2009 στο εκθεσιακό κέντρο EXCEL του Λονδίνου.
Η Κέρκυρα με αυτόνομη συμμετοχή επιχειρεί να ενισχύσει διαφημιστικά το νησί μας τονίζοντας την παρουσία της στην Βρετανική αγορά από την οποία τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σημαντική κάμψη στις αφίξεις τουριστών. Το υψηλό κόστος αυτόνομης προβολής του νησιού μας καλύπτεται από τη Νομαρχία και τον Κερκυραϊκό Οργανισμό Τουρισμού (ΚεΟΤ), με μικρή συμβολή και τουριστικών επιχειρήσεων του τόπου οι οποίες ανταποκρίθηκαν θετικά στο σχετικό κάλεσμα του Νομάρχη.
Το καλαίσθητο περίπτερο της Κέρκυρας έχει σχεδιαστεί να βρίσκεται σε κεντρική θέση της διεθνούς εκθέσεως και θα καταλαμβάνει χώρο 33 τ.μ.. στον οποίο θα υπάρχουν ενημερωτικά desk όπου υπάλληλοι της Νομαρχίας θα διανείμουν διαφημιστικό υλικό και θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες.
Σημειώνεται ότι πέραν του αυτόνομου περιπτέρου η Κέρκυρα θα διαθέτει και χώρο προβολής στο τουριστικό περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Την Κέρκυρα θα εκπροσωπήσει ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος και ο αντινομάρχης Τουρισμού Χρήστος Σκούρτης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Διεύθυνσης Τουρισμού της Νομαρχίας, ο Νομάρχης και ο αντινομάρχης θα παραστούν στα εγκαίνια των περιπτέρων της Κέρκυρας, της Ρόδου και της Χαλκιδικής μαζί με τον Υπουργό Παύλο Γερουλάνο και την Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου.
Στα πλαίσια της εκθέσεως, έχει προγραμματιστεί επίσης να συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις και να έχουν επαφές με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών (Easyjet και Jet2), με εταιρείες κρουαζιεροπλοίων (Port Promotion κ.α.), τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, τον Εμπορικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τουριστικών Πρακτόρων, με εκπροσώπους Τουριστικών Πρακτορείων (ThomasCook, Olympic Holidays, Corfu Villas, VillaPlus κ.α.) με τους οποίους θα συζητήσουν γενικότερα θέματα τουρισμού, αλλά και μεταφοράς και ξεναγήσεων στο νησί μας.
Στην έκθεση πρόκειται να συμμετάσχουν και αρκετοί Κερκυραίοι επιχειρηματίες του τουρισμού για να συμβάλουν στην καλύτερη τουριστική προβολή του Νομού μας ως ολοκληρωμένου προορισμού με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες καθώς και για την απόκτηση ισχυρού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στη διεθνή και εγχώρια αγορά.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκδήλωση «Ionian Inspires» η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΕΤΙΝ, και θα προβάλει την Κέρκυρα μέσα από το κρίκετ. Στην εν λόγω εκδήλωση θα παραστούν δημοσιογράφοι του αθλητικού και του τουριστικού ρεπορτάζ καθώς και διασημότητες του χώρου και θα ανακοινωθεί η διοργάνωση Διεθνούς Φεστιβάλ Κρίκετ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα το 2010.
Τέλος, ο Νομάρχης και ο Αντινομάρχης αναμένεται να συζητήσουν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καί ζητήματα δράσεων προβολής της Κέρκυρας στη Βρετανία τόσο για το άμεσο μέλλον όσο και για την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: