Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Νομάρχη με αντιπροσωπεία του 2ου ΕΠΑΛ

Αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών του 2ου ΕΠΑΛ δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος κατά τη διάρκεια της οποίας, τέθηκαν θέματα εξοπλισμού και της λειτουργίας των εργαστηρίων των ΕΠΑΛ καθώς και θέματα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα.
Οπως δήλωσε ο κ. Πουλημένος, “το θέμα αιχμής το οποίο τέθηκε όπως και τις προηγούμενες ημέρες αφορά την κάλυψη των κενών θέσεων καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
Σε επικοινωνία που είχε με τον Δ/ντη προσωπικού του Υπ. Παιδείας έλαβε την διαβεβαίωση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότατα μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας, από το ΑΣΕΠ θα βγει ο πίνακας των προσλαμβανομένων εκπαιδευτικών ο οποίος στην συνέχεια θα ανακοινωθεί για υποβληθούν πιθανές ενστάσεις και να ακολουθήσει στην συνέχεια η διαδικασία πρόσληψης του τεχνικού εκπαιδευτικού προσωπικού, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.
“Αυτό είναι μια εκτίμηση του Υπ. Παιδείας, προκειμένου να λειτουργήσουν πλήρως τα ΕΠΑΛ τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.
Έχουν δίκιο και οι καθηγητές και πρωτίστως οι μαθητές να διαμαρτύρονται για χαμένες διδακτικών ωρών και θα πρέπει να βρει τρόπο το Υπουργείο, να καλύψει αυτές τις χαμένες ώρες και να βρεθεί ρύθμιση για το περιεχόμενο των μαθημάτων στο τέλος της χρόνιας, για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Πανεπιστήμια.”
Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την κτιριακή και εργαστηριακή υποδομή της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και αποφασίστηκε να γίνει και νέα συνάντηση και ενημέρωση από τη διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ και να αξιοποιηθούν πόροι που είναι διαθέσιμοι από το πρόγραμμα, για τη βελτίωση της εργαστηριακής υποδομής της εκπαίδευσης, κάτι που θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: