Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Philoxenia '09: Ικανοποίηση από τις επαφές, μικρό το ενδιαφέρον


Ικανοποιημένοι από τις επαφές που είχαν με τουριστικούς πράκτορες και παράγοντες τόσο από τη βόρεια Ελλάδα όσο και από χώρες της Βαλκανικής στη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης Philoxenia είναι οι τουριστικοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας.
Ωστόσο, σύμφωνα και με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της τοπικής ΕΡΑ, η 25η διεθνής τουριστική έκθεση της Θεσσαλονίκης, που έκλεισε την Κυριακή τις πύλες της, παρουσίασε μικρότερο ενδιαφέρον από ό,τι οι προηγούμενες σύμφωνα με τους παράγοντες της Κέρκυρας, που δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις δυνατότητες που προσέφερε σε επίπεδο προβολής και επαφών γενικότερα.
Ταυτόχρονα, ακόμα και περικοπή κονδυλίων για τη προβολή της χώρας μας ενδέχεται να προκαλέσει το χρέος των 128 εκ. ευρώ του ΕΟΤ για παρελθούσες δράσεις διαφημιστικής προβολής. Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου υπογράμμισε ότι η προβολή της χώρας μας είναι ο σημαντικότερος μοχλός για την τουριστική ανάπτυξη και για το λόγο αυτό υπάρχουν επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων. Ωστόσο, τα χρέη σήμερα έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσφήμηση στους ξένους οργανισμούς στους οποίους διαφημίζεται η Ελλάδα, έτσι, η πρώτη προτεραιότητα είναι να εξοφληθούν τα χρέη αυτά.
Σε κάθε περίπτωση η Κερκυραία Υφυπουργός υπογράμμισε ότι κάθε δαπάνη για διαφήμιση πλέον θα γίνεται μέσω ολοκληρωμένου σχεδίου και με γνώμονα τη σχέση κόστους - απόδοσης.
Όσον αφορά στο κομμάτι του ΕΣΠΑ που θα διατεθεί για τον τουρισμό, η κα Γκερέκου τόνισε ότι έχουν δεσμευτεί 500 εκ. ευρώ την ορθολογική χρήση των οποίων επεξεργάζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ο αντινομάρχης Τουρισμού Χρήστος Σκούρτης υπογράμμισε ότι το περίπτερο της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων επισκέφθηκαν πολλοί μικροί και μεγαλύτεροι τουριστικοί πράκτορες από πολλές γειτονικές με την Ελλάδα χώρες και ζητούσαν πληροφορίες για τις δυνατότητες που προσφέρει το νησί μας σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση που παρέχει πλέον η Εγνατία.
Ο κ. Σκούρτης, χαρακτήρισε τις δηλώσεις της υφυπουργού Άντζελας Γκερέκου στη Philoxenia ως έκθεση ιδεών υποστηρίζοντας ότι δεν απάντησε σε τίποτα επί της ουσίας και καμία απορία των παρευρισκομένων στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δεν λύθηκε.
Ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ παραχώρησε κοινή συνέντευξη σε πολλούς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς πόλεων της Βόρειας Ελλάδας καθώς και στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Αγγελιοφόρος» προκειμένου να παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα της Κέρκυρας για τις καλοκαιρινές διακοπές των βορειοελλαδιτών.
Αυξημένες προσδοκίες
λόγω Εγνατίας

Συνεχής και ουσιαστική ήταν και η παρουσία του Δήμου Θιναλίων στην Έκθεση, τόσο με τη διανομή του τουριστικού φυλλαδίου που έχει εκδώσει ο Δήμος, όσο και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Σπύρου Βάρελη, στις επαφές με τουριστικούς, επιχειρηματικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, και στις παρεμβάσεις και συνεντεύξεις προς τα μέσα ενημέρωσης.
Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου “οι αυξημένες προσδοκίες εστιάζονται στη μεγάλη πλέον διευκόλυνση της πρόσβασης λόγω της ολοκλήρωσης των έργων της Εγνατίας Οδού, γεγονός που καταγράφηκε στην τουριστική κίνηση της Κέρκυρας και κατά τη φετινή περίοδο. Για το λόγο αυτό δόθηκε ιδιαίτερο βάρος, στη συνέχιση των δράσεων ενημέρωσης που ξεκίνησαν από το φετινό καλοκαίρι, με αντικείμενο την εύκολη πλέον πρόσβαση προς την Κέρκυρα, από όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας”.
Ειδικότερα, ο Δήμος Θιναλίων συμμετείχε στις επαφές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας στις επαφές με φορείς της Θεσσαλονίκης, αλλά και με τον κεντρικό Δήμο της πόλης, για την παραχώρηση κεντρικών πλατειών, όπου θα αναπτυχθούν οι δράσεις ενημέρωσης που προγραμματίζονται.
Επίσης, ο Δήμαρχος Σπύρος Βάρελης παραχώρησε συνέντευξη στο νέο διαδικτυακό τουριστικό κανάλι «INTERVIEWS», η έναρξη λειτουργίας του οποίου αναμένεται μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Στο πλαίσιο της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη για την κήρυξη των εγκαινίων της έκθεσης, η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, επισκέφθηκε το περίπτερο της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων, όπου συζήτησε με τους εκπροσώπους αυτοδιοικητικών και τουριστικών φορέων θέματα σχετικά με την τουριστική προβολή.
Παράλληλα το περίπτερο της Κέρκυρας επισκέφθηκαν και πολλοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης, όπως ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, που εκφράστηκαν με πολύ κολακευτικά λόγια για το νησί.
Τέλος, σημαντική ήταν και η συμπαράσταση που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δύο κερκυραϊκών συλλόγων της Θεσσαλονίκης, στην προσπάθεια για την εντατικοποίηση της τουριστική προβολής του νησιού, τονίζοντας ότι θα συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις ενημέρωσης που θα γίνουν στην πόλη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: