Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Στον αέρα οι συμβασιούχοι της παλιάς Ο.Α.


Aντιδρούν και στην Κέρκυρα οι συμβασιούχοι των πρώην Ολυμπιακών Αερογραμμών, που ζητούν την μετάταξή τους στο Δημόσιο, μετά την καταγγελία των συμβάσεών τους από τη νέα εταιρία.
Το πρωί συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Εργ. Κέντρου, ζητώντας συμπαράσταση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Στο μεταξύ, οι συνάδελφοί τους στην Αθήνα, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή όπου κατέθεσαν και σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπό τους Σοφία Συναδινού διεκδικούν μονιμοποίηση και μετάταξη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την αποστολή της σχετικής ρύθμισης στον ΟΑΕΔ για τη λήψη της ανεργίας, όπου τους είχαν υποσχεθεί.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι δεν έχουν συμπληρώσει τα 150 ένσημα που απαιτούνται για την ανεργία.
Διεκδικούν ακόμη τη μειοδότησα τους σε διαγωνισμούς υπουργείου ή φορέα.
“Εμείς μπαίναμε μέσω ΑΣΕΠ, όχι από χάρη βουλευτή, ή κόμματος. Κάθε δύο χρόνια γινόταν διαγωνισμός όπου λαμβάναμε μέρος. Μέναμε άνεργοι για 6 μήνες για να έχουμε τη μοριοδότηση των 1000 μορίων”.
Η Σ. Λίβερη
Θα πρέπει οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να αποκατασταθούν εργασιακά με ειδική μοριοδότηση.Πρέπει το υπουργείο να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, δημιουργείται ένα μεγάλο κοινωνικό θέμα, δήλωσε η πρόεδρος του ΕΚΚ Σοφία Λίβερη.
Σημειώνεται ότι στο σύνολο της χώρας, οι συμβασιούχοι της παλιάς ΟΑ είναι περίπου 800 άτομα, που εργάζονταν ως διοικητικό προσωπικό ή εργατοτεχνίτες επί 10 έως 15 χρόνια, με ανανεώσεις των οκτάμηνων συμβάσεών τους.
Η τελευταία σύμβασή τους έληγε το Δεκέμβριο, ωστόσο καταγγέλθηκε από τη διοίκηση της νέας εταιρίας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: