Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Αιτήματα από τη Νομαρχία στην Υφυπ. Τουρισμού

Λίστα αιτημάτων έχει ήδη καταθέσει η Νομαρχία στην υφυπ. Τουρισμού-Πολιτισμού Αντζ. Γκερέκου, για το πώς η Κέρκυρα θα πρέπει να προβληθεί τη χρονιά που έρχεται και παράλληλα για την συνέχιση χρηματοδότησης δράσεων, όπως τα πλωτά σεμινάρια.

Αυτό επεσήμανε ο αντινομάρχης Χρ. Σκούρτης και τόνισε πως στην παρούσα φάση και με δεδομένο το μεταβατικό στάδιο μέχρι της αποσαφήνισης αρμοδιοτήτων και στο αρμόδιο υπουργείο, η Ν.Α. είναι ο “βασικός παίκτης” που προβάλει την Κέρκυρα παντού.
Με αφορμή την επικείμενη WTM του Λονδίνου, ο αντινομάρχης, υπογράμμισε ότι έχει ζητηθεί από την κ. Γκερέκου να γίνει πλωτό σεμινάριο στον Τάμεση, με τη λογική που το έκανε και η Ρόδος.
“Είναι κοστοβόρος δράση γι’ αυτό ζητήσαμε την βοήθεια του υπουργείου. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα υπουργεία και ιδιαίτερα με το Πολιτισμού-Τουρισμού.
Θα πρέπει να δοθούν αρμοδιότητες και στην κ. Γκερέκου, να δούμε τι θα γίνει και με τον ΕΟΤ που χρηματοδουτεί κάθε χρόνο τη Νομ. Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πέρυσι μας εδωσε 180.000 ευρώ για δράσεις τουριστικής προβολής.
Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει για να χρηματοδοτηθούν αυτές οι δράσεις”.
Εκτίμησε παράλληλα ότι η ΠΙΝ θα ‘χει ρόλο στον προγραμματισμό για τις τουριστικές δράσεις, μέσω της ΕΤΙΝ “Να δουμε τι θα γίνει με νέο Γ.Γ. αν θα συνεχίσει τη δράση της ΕΤΙΝ και πόσα χρήματα θα δοθούν για προβολή Κέρκυρας” συνόψισε ο κ. Σκούρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: