Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Καθαρίζεται από την άμμο και τα φύκια το λιμάνι Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών


Τις εκτελούμενες εργασίες εκβάθυνσης και καθαρισμού του λιμανιού Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών είδαν από κοντά σήμερα ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος και ο αντινομάρχης Κώστας Λέσσης, παρουσία του προέδρου του τοπικού Συλλόγου Αλιέων, του προέδρου των Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων της περιοχής και πολλών άλλων ενδιαφερομένων.
Οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό στην είσοδο του λιμανιού και πολύ σύντομα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη λιμενολεκάνη προκειμένου το ταχύτερο δυνατόν να αποδοθεί σε χρήση τόσο για τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των Διαπόντιων Νησιών όσο και για τον ελλιμενισμό των αλιευτικών σκαφών.
Η εργολαβία αυτή χρηματοδοτείται με το ποσό των 245.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Νομαρχίας και επρόκειτο να έχει ολοκληρωθεί πριν από πολλούς μήνες, ωστόσο υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση λόγω καταγγελίας πολίτη για ρύπανση από την αφαίρεση και διάθεση των υλικών (άμμος και φύκια) με τα οποία είχε προσχωθεί το λιμάνι.
Ο Νομάρχης εξήγησε στους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους των τοπικών φορέων την περιπέτεια στην οποία μπήκε το έργο αυτό και ζήτησε την κατανόησή τους για την μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεσή του η οποία φαίνεται ότι πολύ σύντομα παίρνει τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: