Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Σύμβαση για την κατασκευή νέου κτιρίου του Γυμνασίου Λευκίμμης


Συνεχίζονται οι προσπάθειες που καταβάλει η Νομαρχία για την βελτίωση της σχολικής στέγης στο Νομό. Σήμερα, ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος συνυπέγραψε με τον Δήμαρχο Λευκιμμαίων Σπύρο Γατσούλη, προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή νέου κτιριακού συγκροτήματος στο οποίο θα στεγαστεί το Γυμνάσιο Λευκίμμης.
Η συνεργασία της Νομαρχίας με τον Δήμο Λευκιμμαίων αποσκοπεί στην ωρίμανση των απαιτούμενων μελετών προκειμένου να ετοιμαστεί πλήρης φάκελος του έργου προκειμένου η πρόταση κατασκευής του σχολείου να κατατεθεί για χρηματοδότηση στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος.
Η προκαταρτική αυτή διαδικασία προβλέπει συγχρηματοδότηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών από τη Νομαρχία και το Δήμο Λευκιμμαίων, σε ποσοστό 50% από την κάθε πλευρά, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης μιας πλήρους και ώριμης πρότασης για χρηματοδότηση.
Ο Νομάρχης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η συνεργασία με τους Δήμους του Νομού μας είναι δεδομένη καί για τα θέματα σχολικής στέγης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ως την άνοιξη ο σχετικός φάκελος θα είναι έτοιμος προκειμένου εντός του έτους το έργο να ενταχθεί, να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει η κατασκευή του. Ο Στεφ. Πουλημένος γνωστοποίησε ότι η σχετική προκήρυξη είναι ήδη ανοικτή στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ που αφορά τα σχολικά κτίρια και τόνισε ότι εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι προκαταρκτικές ενέργειες από τη Νομαρχία, το Δήμο Λευκιμμαίων και την Αναπτυξιακή Επιχείρηση της Νομαρχίας, η κατάθεση της πρότασης θα γίνει άμεσα.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή καθώς στο υπάρχον, όπως διευκρίνισε, κτίριο, όσες παρεμβάσεις και να γίνουν καθίστανται ανεπαρκείς λόγω της παλαιότητάς του. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα η κατάθεση του πλήρους φακέλου της σχετικής πρότασης για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ σε μερικούς μήνες, να τύχει θετικής έγκρισης.
Σημειώνεται ότι η Νομαρχία εκτελεί στην περιοχή και έργο κατασκευής ενός κτιρίου για τη στέγαση του 2ου Δημοτικού Λευκίμμης, το οποίο πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: