Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Και ο Δήμος Κερκυραίων συμμετείχε στην 25η Philoxenia

Ο Δήμος Κερκυραίων, συμμετείχε με τριμελή αντιπροσωπεία στην 25η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, στο περίπτερο της Εταιρίας Ιονίων Νήσων.
Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Δήμαρχος Κερκυραίων, κ. Σωτήρης Μικάλεφ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε ηλεκτρονικά και τουριστικά έντυπα πανελλήνιας εμβέλειας, σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Βορείου Ελλάδος καθώς και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης όπου και παρουσίασε τα πλεονεκτήματα τα οποία καθιστούν την Κέρκυρα προσφιλή προορισμό για τους Βορειοελλαδίτες.
Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο τύπου του Δήμου,κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε η Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κα Άντζελα Γκερέκου στο περίπτερο της Κέρκυρας, ο κ. Μικάλεφ της επέδωσε αναμνηστικό δώρο με γκραβούρες και παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος στην κατεύθυνση της τουριστικής προβολής.
Ενημέρωσε επίσης τη νέα Υφυπουργό και τους αρμόδιους φορείς για το έργο που πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους επισκέπτες, η οποία περιλαμβάνει τη στελέχωση και λειτουργία Γραφείων Πληροφόρησης σε κομβικά σημεία της πόλης (Λιμάνι και Σαρόκο).
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, τα Γραφεία Πληροφόρησης του Δήμου με ιδίους πόρους, εξυπηρέτησαν φέτος πάνω από 500.000 χιλιάδες επισκέπτες , διένειμαν έντυπα σε έξι διαφορετικές γλώσσες και παρείχαν ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληροφόρησης για την Πόλη της Κέρκυρας αλλά και για ολόκληρο το Νομό.
Στο σημείο αυτό, ανακοίνωσε τις προθέσεις του για τη λειτουργία ενός νέου Γραφείου Πληροφόρησης στην είσοδο του Παλιού Φρουρίου, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο μνημείο συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας. Η δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου φιλοξενίας με το διακριτικό τίτλο «Το Σπίτι του Επισκέπτη» καθώς και η έκδοση ενός αναβαθμισμένου οδηγού περιήγησης για την Πόλη της Κέρκυρας, αποτελούν στρατηγική επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής με στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.
Σημαντική ήταν και η συνάντηση που πραγματοποίησε με το Γενικό Εμπορικό Διευθυντή της Olympic Air κ. Σταύρο Δαλιάκα, στον οποίο υπέβαλλε συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν στην επαναφορά της πρωινής πτήσης της εταιρίας από Κέρκυρα προς Αθήνα καθώς και στην εισαγωγή νέων απευθείας συνδέσεων με το Λονδίνο και άλλες μητροπόλεις του εξωτερικού.
Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε στη συνέχεια με τουριστικούς, επιχειρηματικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, κατά τη διάρκεια των οποίων, παρουσίασε τις δυνατότητες ανάπτυξης του εσωτερικού τουρισμού μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού και προώθησε την εδραίωση σημαντικών συνεργασιών με στόχο την μείωση της εποχικότητας του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: