Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Συνέχιση διαβούλευσης για την λειτουργία της παλιάς πόλης

Με επιστολή τους προς το Δήμαρχο Κερκυραίων τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής πολιτιστικών συλλόγων παλιάς πόλης, ζητούν τη συνέχιση της δημόσιας διαβούλευσης για τη διαχείριση της λειτουργίας της πόλης της Κέρκυρας και ταυτοχρόνως - το πάγωμα της διαδικασίας προσκόμισης των δικαιολογητικών για τη χορήγηση του σήματος μονίμου κατοίκου.
Στη σχετική ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν:
“Μετά το από 16-3-2009 έγγραφο του Γραφείου Παλαιάς Πόλης με το οποίο καλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι να υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά για την χορήγηση σήματος μονίμου κατοίκου, ως συντονιστική επιτροπή δηλώνουμε στον κερκυραϊκό λαό ότι:
Μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους τέτοιου είδους ενέργειες από πλευράς Δήμου αφού με την κίνηση αυτή είναι σαν να τερματίζεται ένας διάλογος ο οποίος βρίσκεται στην αρχή του και δεν υπάρχει έως τώρα καμία επίσημη δέσμευση από πλευράς Δήμου για την διασφάλιση βασικών παραμέτρων στο ζήτημα του κυκλοφοριακού.
Ως εκ τούτου ζητάμε, το πάγωμα της προσκόμισης των δικαιολογητικών, μέχρι τη λήξη της διαβούλευσης.
Την 1η Απριλίου 2009 στο γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμπιέλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιτροπής με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Κουρή, όπου και του έγινε πλήρης και αναλυτική ενημέρωση για τις προτάσεις των κατοίκων συνολικά, αλλά και ανά περιοχή, με τις αντίστοιχες ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η κάθε μία. Ο κ. Κουρής άκουσε με προσοχή τις θέσεις των κατοίκων δεσμεύθηκε δε ότι δεν θα εφαρμοστεί κανένα νέο μέτρο πριν την λήξη της διαβούλευσης και εφόσον δεν λειτουργήσουν όλα μαζί τα μέτρα όπως τα πάρκινγκ των κατοίκων, τα περιφερειακά πάρκινγκ, τα μίνι μπας κ.α.
Από τις έως τώρα συναντήσεις μας με μέλη της πολιτικής εκπροσώπησης του Δήμου και με υπηρεσιακούς του παράγοντες διαπιστώνουμε ότι στη Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει η απαραίτητη ενδοσυνεννόηση, ούτε ταύτιση απόψεων για το επίμαχο ζήτημα, πράγμα που μας δημιουργεί την εντύπωση ότι μάλλον πρόχειρα ξεκίνησε το όλο θέμα περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλούμε το Δήμο Κερκυραίων να συνεχίσει τον διάλογο και να δοθεί ορθολογική λύση σε ένα ζήτημα που θα καθορίσει την συνολική λειτουργία της πόλης και την περαιτέρω διαβίωση όλων μας. Η παλαιά πόλη ανήκει σε όλους τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τους επισκέπτες, σε όλη την Κέρκυρα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχθούμε οι όποιες ρυθμίσεις να υποβαθμίσουν και να αναστατώσουν τη ζωή μας.

Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουμε με δυναμικό τρόπο τις κινητοποιήσεις μας με κάθε νόμιμο μέσο, μέχρι να δικαιωθούν οι θέσεις μας, οι οποίες όπως διαφαίνεται και από τις θέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου – Τμήματος της Κέρκυρας, είναι προς την σωστή κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: