Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Μειωμένη η κίνηση από λιμάνι και αεροδρόμιο το φετινό Πάσχα


Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για την πτωτική πορεία της φετινής επιβατικής κίνησης προς το νησί μας τις ημέρες του Πάσχα, βάση των στοιχείων που δόθηκαν σήμερα, από το λιμεναρχείο και το αεροδρόμιο.

Αναλυτικά στο λιμάνι, η πτώση σε σχέση με το 2009, έφτασε το 10,76% για τους επιβάτες (33.476 έναντι 37.814), το 15,38% για τα Ι.Χ. (8.043 έναντι 9.505) και το 18,75% στα λεωφορεία (195 έναντι 240).

Ο κεντρικός λιμενάρχης Γ. Κοντόπουλος ανέφερε ότι οι αναχωρήσεις των επισκεπτών θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή, ενώ συνεχάρη όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καλή απόδοση των κυκλοφοριακών μέτρων που είχαν ληφθεί.

Αεροδρόμιο


Σύμφωνα με στοιχεία της ΥΠΑ από την Κυριακή των Βαίων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, αφίχθησαν από το εσωτερικό 4.011 άτομα έναντι 4.841 πέρυσι (-17,1%).

Από το εξωτερικό, αφίχθησαν 1393 άτομα έναντι 1388. Ο αερολιμενάρχης Τ. Αλέξης εκτίμησε ότι η πτώση αφορά στις τέσσερις λιγότερες πτήσεις εσωτερικού που έγιναν τη Μ. Εβδομάδα, σε σχέση με το 2009.

Ο Π. Μπράμος


Tο γεγονός ότι πολλά ξενοδοχεία, λόγω μη ζήτησης κρεβατιών, δεν άνοιξαν, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η φετινή Πασχαλινή περίοδος δεν πήγε καλά, δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Παν.Μπράμος.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είχαμε μια μείωση από 15-20% της τουριστικής κίνησης.
10 περίπου ξενοδοχεία που δεν λειτούργησαν, γιατί δεν υπήρχε καθόλου ζήτηση.
Αν κάποιοι εχουν στοιχεία κερδοσκόπων ξενοδόχων, ας τα καταγγείλλουν στους αρμόδιους φορείς, εμείς τα καταδικάζουμε,
τόνισε χαρακτηριστικά.

Προτίμησαν εξωτερικό- Εκτός 10αδας προορισμών η Κέρκυρα


Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίσδα traveldailynews.gr. και μετά από έρευνα της trivago.gr, οι Έλληνες επέλεξαν τη φετινή χρονιά πόλεις του εξωτερικού για την πασχαλινή τους εξόρμηση με πρώτη προτίμηση την Ρώμη και δεύτερη την πόλη του Βερολίνου.

Στην πέμπτη και έκτη θέση στις επιλογές των Ελλήνων ταξιδιωτών είναι η Πάφος και η Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα.

Μέσα στους τοπ 10 προορισμούς, στην έβδομη θέση βρίσκεται η Αθήνα, ενώ τις τρεις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν η Βιέννη, το Αμβούργο και η Βουδαπέστη. Πολύ κοντά στις τοπ 10 θέσεις βρίσκεται η Μαδρίτη, η Θεσσαλονίκη και το Aμστερνταμ. Στη λίστα των top 50 προορισμών στους οποίους προγραμμάτισαν οι Έλληνες να ταξιδέψουν φέτος το Πάσχα, το 34% είναι ελληνικές και κυπριακές πόλεις (Πάφος, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Λεμεσός, Μέτσοβο, Προταράς κ.ά), ενώ το 14% γερμανικές (Βερολίνο, Αμβούργο, Ντύσσελνορφ, Στουτγγάρδη, Νυρεμβέργη, Μόναχο κ.ά). Εκτός Ευρώπης οι επισκέφθηκαν τη Νέα Υόρκη, τη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι.

Οι προτιμήσεις των Ευρωπαίων για τις διακοπές του Πάσχα

Στην έρευνα, τονίζεται ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι επέλεξαν να επισκεφθούν τις πρωτεύουσές τους στις διακοπές του Πάσχα. Μόνο οι Έλληνες και οι Ολλανδοί διάλεξαν με μεγάλη διαφορά κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη, τη Ρώμη και το Βερολίνο αντίστοιχα. Μέσα στις λίστες των τοπ 10 προορισμών σχεδόν όλων των Ευρωπαίων, βρίσκεται το Λονδίνο και το Παρίσι, ενώ από τους αγαπημένους προορισμούς φαίνεται να είναι η Ρώμη και η Βαρκελώνη. Η Ελλάδα δεν αποτελεί επιλογή των Ευρωπαίων φέτος το Πάσχα, μιας και καμιά ελληνική πόλη δε βρίσκεται στο τοπ 10 των προορισμών τους.

Η κατάταξη των τοπ 10 προορισμών των Ελλήνων για τις διακοπές του Πάσχα βασίζεται στις αναζητήσεις ξενοδοχειακών τιμών που πραγματοποιήθηκαν στην trivago.gr το Μάρτιο του 2010 για την περίοδο του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: