Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Την Κέρκυρα επισκέπτεται το Πάσχα ο Αυστριακός Πρέσβης



Ο Πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα, Dr. Michael Linhart, επισκέπτεται στο διάστημα από 1 έως 5 Απριλίου την Κέρκυρα. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του πραγματοποιεί συνομιλίες σχετικά με τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και του πολιτισμού.
Η Κέρκυρα και η Αυστρία είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους εδώ και χρόνια με διάφορους τρόπους. Ήδη η Αυτοκράτειρα Elisabeth („Sissi“) είχε επιλέξει το καταπράσινο αυτό νησί ως το αγαπημένο της νησί. Το 1994 υπογράφηκε πανηγυρικά στην Κέρκυρα η Συνθήκη Ένταξης της Αυστρίας στην ΕΕ. Σήμερα η Κέρκυρα συγκαταλέγεται στους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς των Αυστριακών τουριστών.
Το 2009 περισσότεροι από 30.000 Αυστριακοί πέρασαν τις διακοπές τους στις παραλίες της Κέρκυρας και επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα του νησιού.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Βασιλική Αλεξανδρίδου, τον Νομάρχη Κέρκυρας, Στέφανο Πουλημένο, και τον Δήμαρχο Κέρκυρας, Σωτήρη Μικάλεφ, συζητήθηκαν οι προοπτικές μιας στενότερης συνεργασίας, ιδίως στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού καθώς και σε ό,τι αφορά στην πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Κέρκυρας και Αυστρίας. „Εκτός από την πολιτιστική συνεργασία η Αυστρία ενδιαφέρεται και για την ανάπτυξη και εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού“ τόνισε ο Πρέσβης κ. Linhart.
Ο Πρέσβης Dr. Linhart συζήτησε και με τον Πρόεδρο του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Γεώργιο Χονδρογιάννη. Οι δύο άνδρες τόνισαν από κοινού τις δυνατότητες πραγματοποίησης επενδύσεων στους τομείς της περιβαλλοντικής τεχνολογίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στους οποίους η Αυστρία διαθέτει ιδιαίτερη «τεχνογνωσία».
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Πρέσβης της Αυστρίας συνάντησε και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριο, καθώς και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καθολικών, κ. Ιωάννη Σπιτιέρη.
Ο Πρέσβης της Αυστρίας, ο οποίος παρέστη με την οικογένειά του στους εορτασμούς του Πάσχα στην Κέρκυρα, ενθουσιάστηκε με τη μοναδική ευκαιρία να βιώσει από κοντά έναν συνδυασμό πλούσιας ιστορίας, όμορφων φυσικών τοπίων και παραδοσιακών θρησκευτικών εθίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: