Στη διαιτησία προσφεύγει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας διεκδικώντας με βάση και την πρόταση του διαμεσολαβητή, υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Στην σχετική προσφυγή του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων τονίζεται ότι γίνεται δεκτή η πρόταση του κ. Κλαουδάτου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία στην Διαιτησία παρά το γεγονός ότι από το σύνολο των πολλών και κρίσιμων για τον κλάδο αιτημάτων δεν ικανοποίησε παρά δύο αιτήματα:
Α. Την θέσπιση της 2ας Μαΐου ως απώτατου χρόνου επαναπρόσληψης των εποχικών συναδέλφων .Β. Την θέσπιση μηχανισμού είσπραξης της συνδικαλιστικής εισφοράς μέσω των εργοδοτών.
“Άρα δεν ικανοποιήθηκαν οικονομικά αιτήματα ,όπως οι αιτούμενες αυξήσεις στους μισθούς και τα επιδόματα , επίσης δεν ικανοποιήθηκαν αιτήματα θεσμικού χαρακτήρα όπως η καθιέρωση σύνθεσης προσωπικού και ο καθορισμός καθηκόντων, η ένταξη στην σύμβαση μας όλων των ξενοδοχοϋπάλληλων ανεξαρτήτου ειδικότητος ,η λήψη μέτρων για την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων , η διευθέτηση των όρων πρακτικής άσκησης στα ξενοδοχεία κ.α. Ο μεσολαβητής του ΟΜΕΔ με την πρόταση του αυτή είναι προφανές ότι μεροληπτεί υπέρ των ξενοδόχων αποδεχόμενος την προκλητική στάση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας για μηδενικές αυξήσεις .
Την ώρα που οι ξενοδόχοι πλουτίζουν και ο μηνιαίος μισθός ενός ξενοδοχοϋπάλληλου ισούται με τις δαπάνες μιας νυχτερινής διασκέδασης του ξενοδόχου , ο μεσολαβητής του ΟΜΕΔ κλείνει τα μάτια και λαμβάνει υπ όψιν την έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την νομισματική πολιτική των ετών 2008, 2009.
Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να λάβει υπ όψιν του αυτή την έκθεση αν ταυτόχρονα συνεκτιμούσε και το ύψος του μισθού του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Σε ότι αφορά τα θεσμικά ο μεσολαβητής ακολουθεί την πάγια τακτική του ΟΜΕΔ να υποθάλπει τον εργασιακό μεσαίωνα στα ξενοδοχεία .
Αδιαφορεί για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας ,για την καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών και την μισθολογική αφαίμαξη ,για το σκλαβοπάζαρο των δήθεν εκπαιδευόμενων αλλοδαπών .
Αρνείται με την πρόταση του ο μεσολαβητής την καθιέρωση συμβατικών κανόνων που θα συμβάλλουν στην καθιέρωση ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας , θα αναδεικνύουν τον επαγγελματισμό των ξενοδοχοϋπαλλήλων και θα αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τουρισμό.
Αγνοεί επιδεικτικά τα παραπάνω ο μεσολαβητής την ώρα που τα αιτήματα αυτά αποτελούν όρο επιβίωσης για τους εργαζόμενους και την κερκυραϊκή τουριστική οικονομία , απαίτηση του κερκυραϊκού λαού εκφρασμένη τόσο μέσα από κινηματικές εκδηλώσεις όσο και μέσα από την απόφαση των επίσημων θεσμικών οργάνων έκφρασης του κερκυραϊκού λαού”.
Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου