Η πορεία ωρίμανσης της μελέτης "Τρία Γεφύρια Ποντή" στα πλαίσια του οδικού άξονα Βορρά Νότου βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου με τους Δημάρχους Αχιλλείων κ. Ε. Καρύδη, Μελιτειέων κ. Ι. Λειβαδιώτη και Κορισσίων Β. Χειμαριώτη και Λευκιμμαίων Σπύρο Γατσούλη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των Δημάρχων. Με την ευκαιρία της συνάντησης έγινε παρουσίαση του σταδίου που βρίσκονται οι μελέτες των παρακάμψεων Κάβου, Αργυράδων, Μωραϊτίκων, Μπενιτσών.
Στην συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο αντινομάρχης Κέρκυρας Κώστας Λέσσης καθώς και ο Διευθυντής Δημοσίων Έργων της ΠΙΝ κ. Ιωσήφ Ροδίτης.
Σύμφωνα με τον Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου, για την παράκαμψη των Αργυράδων και των Μωραϊτίκων υπάρχει έτοιμη μελέτη και θα προκηρυχθεί η ανάθεση της.
“Η παράκαμψη των Αργυράδων βρίσκεται σε ικανοποιητικό σημείο και θεωρούμε δεδομένο ότι τόσο η παράκαμψη Αργυράδων όσο και ο άξονας Τρία Γεφύρια - Ποντή μέσα στο επόμενο 6μηνο θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να τα έχουμε δημοπρατήσει.
Έτσι, σε συνδυασμό με τα έργα της οδικής ασφάλειας που εκτελούνται τόσο από την ΠΙΝ όσο και από την ΝΑΚ, θα δώσουν τη δυνατότητα στους Κερκυραίους για ένα ασφαλέστερο οδικό δίκτυο και μείωση του χρόνου των διαδρομών” ανέφερε ο περιφερειάρχης.
Επισημάνθηκε από τους δημάρχους ότι σε ορισμένα κομβικά σημεία θα πρέπει να υπάρχει και αστυνόμευση ώστε να μην υπάρξει το φαινόμενο, μέρος του οδοστρώματος να καταλαμβάνεται από αυτοκίνητα που σταθμεύουν και μειώνουν την δυνατότητα προσπέλασης του κυκλοφοριακού φόρτου.
“Έχουμε εκπονήσει έναν προγραμματισμό, έχουμε συνεχή συνεργασία με την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Έργα που τόσα χρόνια ήταν στις κουβέντες, τώρα προωθούνται για τις δημοπρατήσεις” επεσήμανε ο περιφερειάρχης.
Για παρακάμψεις
Μπενιτσών-Σκριπερού
Απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων που του τέθηκαν ο Γ.Γ. της ΠΙΝ ανέφερε ότι μετά τη διαπίστωση ότι με το υπάρχον μελετητικό σχήμα δεν είναι εφικτή η ολοκλήρωση της μελέτης της παράκαμψης των Μπενιτσών, προτάθηκε η διάλυση της σύμβασης με το ανάδοχο σχήμα και η επαναπροκύρηξη της μελέτης “με το νέο νόμο που έχει ξεκάθαρους άξονες και όρους. Αυτό γιατί, πλέον οι δαπάνες των μελετών, είναι επιλέξιμες από τα κοινοτικά κονδύλια”.
Ο κ. Βόσδου σημείωσε ακόμη ότι ο άξονας Βορρά- Νότου είναι στις προτεραιότητες για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Για την παράκαμψη Σκριπερού σημείωσε ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της σύνταξης της μελέτης όσον αφορά και στον προϋπολογισμό και των εγκρίσεων του συνόλου των μελετών. Η έγκριση της οριστικής μελέτης αναμένεται από τη Ν.Α.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου